Naslovna Novo Udruga Vretenac sa učenicima posebnih odjela iz Slatine sudjelovala na sportskim susretima u Zagrebu

Udruga Vretenac sa učenicima posebnih odjela iz Slatine sudjelovala na sportskim susretima u Zagrebu

90
0

Posebni odjeli Osnovne škole Eugena Kumičića, Slatina i članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina sudjelovali na sportsko-rekreacijsko-edukativnom programu za djecu s teškoćama u razvoju „Moje pravo na igru i sport“ koji se održavao od 23. do 25. studenog 2018. godine u Zagrebu pri Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava.

Organizator natjecanja je Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce, a cilj i svrha natjecanja je osim druženja i pružanja prilike djeci s teškoćama u razvoju da pokažu svoje sposobnosti, ujedno i potaknuti sve građane da pokušaju razumjeti probleme djece s teškoćama u razvoju, probleme njihovih obitelji i općenito probleme osoba s invaliditetom, te da barem nakratko razmisle o svom odnosu prema njima.

Učenici posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića koji su sudjelovali na natjecanju su: Domagoj Ereš, Tomislav Kljajić, Iris Kokurić, Ena Herceg, Mihael Trbojević, Viktorija Juran, Mateo Grgić i Valentino Šagud, uz pratnju učiteljice tjelesno zdravstvene kulture Tomislave Medvedović, i edukacijskih rehabilitatorica: Jasne Radojčić, Ivane Sabolić i Patricije Karaman.

Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina predstavljali su članovi: Željana Kljajić i Matej Teglović.

  • U kategoriji učenika od 9. do 11. godina, u disciplini šut na gol 1. mjesto i osvojio je učenik Valentino Šagud, koji je i u disciplini trčanje 15 metara osvojio 2. mjesto, a 3. mjesto učenik Mateo Grgić;
  • U kategoriji učenika od 11 do 14 godina, učenik Mihael Trbojević, osvojio je 1. mjesto u disciplini šut na gol, učenik Domagoj Ereš 2. mjesto u disciplini boćanje i 3. mjesto u disciplini poligon, a učenik Tomislav Kljajić 3. mjesto u disciplini boćanje;
  • U kategoriji od 14 do 19 godina, učenica Viktorija Juran osvojila je 1. mjesto u disciplini poligon, a 3. mjesto u disciplini šut na gol.

I članovi Udruge Vretenac izborili su se za odlična mjesta, tako je Željana Kljajić osvojila 2. mjesto u disciplini poligon i 2. mjesto u disciplini šut na gol, a 3. mjesto u disciplini trčanje 15 metara. Matej Teglović osvojio je pak 2. mjesto u disciplini trčanje 15 metara i 3. mjesto u disciplini poligon i disciplini boćanje.

Iako smo veoma ponosni na uspjeh naše djece i članova, voljeli bih napomenuti da djeca s teškoćama u razvoju u sportu ne traže rezultate i medalje već mnogo više od toga. Treningom pokušavaju svladati fizičke pokrete i psihičke barijere kako bi uspješno odgovorili na izazove svakodnevnog života. Iako postoje medalje, u ovom su natjecanju doista svi sudionici – pobjednici. A neki o njih su i pravi heroji.

Od srca se zahvaljujemo DVD-u Slatina što su pokrili troškove puta odlaska na ovo natjecanje.

Patricija Karaman
magistra edukacijske rehabilitacije

(90)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*