Naslovna Novo U Virovitici studenti uskoro mogu odabrati STEM područje

U Virovitici studenti uskoro mogu odabrati STEM područje

82
0

Potpisani sporazumi o suradnji s Fakultetima elektrotehnike i računarstva iz Zagreba i Osijeka: Visoka škola Virovitica priprema novi studijski program iz područja elektrotehnike

Nakon što je u akademskoj godini 2016./2017. u Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici uveden studij Računarstva, smjer Programsko inženjerstvo, u pripremi je uvođenje još jednog studijskog programa iz STEM područja.

Naime, dekan Visoke škole Virovitica Oliver Jukić potpisao je sporazum o suradnji s visokoškolskim ustanovama zbog ishođenja dopusnice za novi studijski program škole u području tehničkih znanosti, polje elektrotehnika.

Sporazum je potpisan s dekanom Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Mislavom Grgićem, te dekanom Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Dragom Žagarom.

Jedna od prvih aktivnosti koja se temelji na sporazumu je izrada elaborata te potom slijedi proces ishođenja dopusnice. Novim dopusnicom, odnosno novim studijem, Visoka škola će, uz Računarstvo, dobiti još jedan studij koji pripada STEM području te tako upotpuniti ICT portfolio, što bi trebala postati paradigma stručnih studija, odnosno nešto što bi studentima omogućavalo lakše zapošljavanje te visoku samozapošljivost. STEM područje danas je vrlo aktualno kada je u pitanju zapošljavanje, a u tom pogledu Visoka škola surađuje i s Hrvatskom gospodarskom komorom, odnosno Odjelom za tehnološki razvoj i IT. U kontekstu novog studija, to bi bila poveznica između potencijalnih poslodavaca i studenata Visoke škole.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su, između ostalih, prodekani Visoke škole u Virovitici kao i Zagreba i Osijeka… (www.vpz.hr)

Pojam STEM dolazi iz engleskog jezika, a zapravo je akronim satkan od početnih slova četiriju područja – science, technology, engineering i mathematics (srednja.hr).

(82)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*