Naslovna Grad U Knjižnici obilježen Međunarodni dan prijateljstva

U Knjižnici obilježen Međunarodni dan prijateljstva

105
0

U Gradskoj je knjižnici i čitaonici, u utorak 01. kolovoza 2017. godine obilježen Dan prijateljstva. Međunarodni se dan prijateljstva obilježava 30. srpnja i to od 2011. godine kada ga je proglasio UN. Generalna je skupština UN-a proglasila dan prijateljstva s idejom da prijateljstvo između naroda, zemalja, kultura i pojedinaca može potaknuti napore za mir i graditi mostove između zajednica.

Osim toga, ovim se danom priznaje i značaj prijateljstva kao plemenitog i vrijednog osjećaja u ljudskim životima. Tako smo i u Knjižnici promicali prijateljstvo kao jedan od najbitnijih odnosa među ljudima. Radionica se temeljila na knjizi Prijateljstvo, Marie-Claude Neyret u kojoj smo pronašli razne priče i citate o prijateljstvu, a djeci se najviše dojmila izreka Muhameda Alia koji je rekao “Prijateljstvo je najteža stvar na svijetu za objasniti. To nije nešto što se uči u školi, ali ako nisi naučio što je smisao prijateljstva, uistinu nisi ništa naučio.

Poslije čitanja uslijedio je razgovor o prijateljstvu, djeca su otkrila kako oni pronalaze prijatelje i što za njih znači prijateljstvo. Uz to su na papir precrtavali svoju ruku, a na prstima napisali 5 razloga zašto vole svoje najbolje prijatelje. Na papirima smo mogli pronaći raznolike razloge, poput toga da vole svoje prijatelje jer im s njima nikada nije dosadno, maštoviti su, dobro slušaju do toga da dijele s njima čokoladu. Osim što smo razgovarali o prijateljstvu i starim prijateljima, radionicama smo u Knjižnici stekli i nove.

Izvor: knjiznica-slatina.hr

(105)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*