Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Tehnika: kako reći da ste jeftini / najpovoljniji

Tehnika: kako reći da ste jeftini / najpovoljniji

15
0

Mnogo se bruji o premium usluzi, o najboljem odnosu cijene i kvalitete i kako sebe trebate prikazati u najboljem svijetlu. No, ponekad ste jednostavno najjeftiniji i to vam je velika tržišna prednost.

Biti najjeftiniji ili najpovoljniji nužno ne privlači najviše klijenata, štoviše, zna proizvesti odbojnost određenog dijela tržišta.

Razlog toga je u sumnji da se iza najniže cijene skriva loša kvaliteta usluge, da su tu neki skriveni motivi i set različitih zamki na koje nije najpametniji pasti.

No, ako sve ovo i dalje nije istina i kako stvarno imate uslugu ili proizvod po najnižoj cijeni i stvarno ste kvalitetni i stvarno se isplati investirati u vas, kako tržištu reći da kupi od vas i kako im izbiti element sumnjičavosti?

Cijena usluge je…

…u skladu s očekivanjima tržišta
…u skladu s tržišnim okolnostima u kojima živimo
…prilagođena potrebama… (branše, ciljna skupine…)
…najniža na tržištu jer smo fokus stavili na… (navesti čega ste se “odrekli”, a da diže cijenu)

Primijetite kako nisam rekao da smo najjeftiniji, najpovoljniji niti nešto što NEMOJTE ikada izgovoriti – najbolji odnos cijene i kvalitete.

Nakon ovako formulirane prodajne prednosti, otvorit će vam se prilika da argumentirate i svoje druge benefite, tako da zaključenje prodaje više neće biti pod sumnjom “skrivene zamke”.

  Goran Blagus
(Business klinika)

P.S. Ovo je 300-a poruka BK newslettera i full sam ponosan na to, no još više na sve vas (3500+) pretplatnike što me redovito pratite. Pišemo se i dalje, a za jedan-na-jedan coaching ili poslovnu suradnju nabacite email.

(15)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*