Svako jutro…

48
0

blog_goran_blagus_slatina_net

… negdje daleko u Africi budi se lav i vrlo skoro će biti gladan. Isto to jutro, u njegovoj daljnjoj okolini budi se i zebra koja će uskoro postati gladna, a ne puno dalje od nje upravo se probudila i antilopa koja će uskoro postati gladna.

I misli si naš lav – moram nešto jesti, gladan sam, dok je i zebri i antilopi prostrujila ista ta misao – moram nešto jesti, gladna sam.

I onda naš lav počne duboko promišljati:

Ok, gladan sam i moram nešto napraviti po pitanju toga.

Bilo bi dobro da se sakrijem u grmlje i čekam neku naivnu zebru ili možda naivnu antilopu.

Da, da… grmlje. Aha… ima tamo malo dalje jedan grm. Mogao bih se tamo smjestiti i čekati.

Ček, ček, ček… a čuo sam da na drugoj strani ima neki super grm, pričali mi kolege, gdje ima u izobilju zebri i antilopa.

Ništa, idem ja do tog drugog grma.

Uuuuh, već neko vrijeme hodam i nikako da stignem. Počeo sam već ozbiljno biti gladan.

A da se vratim onom prvom grmu?

Nego, jesu li ono tamo u daljini zebre?

Gladan sam… moram nešto hitno poduzeti.

Nije pošteno što sam gladan, zašto se to meni dešava.

Gladan sam…

A da probam…

Gladan sam…

I tako naš lav umre od prevelikog razmišljanja, kalkuliranja i nedjelovanja. A što je sa zebrom i antilopom? Pojma nemam, no vrlo vjerojatno su i one umrle ako su samo razmišljale kako bi trebale nešto pojesti, a ništa po pitanju toga nisu napravile.

Možda su se smilovale i žrtvovale lavu da on preživi. Ili su samo ostale duboko razmišljati očekujući i jako puno priželjkivati da im se nešto lijep i ugodno dogodi.

Bila je ovo neobična Business Klinika Newsletter epizoda i želim vam uspješan ostatak tjedna… i da, trčite, krečite se, lovite, djelujte. Razmišljanje i promišljanje je dobro, no nema reakcije bez akcije.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Prijave za coaching i razvoj novih vještina u suradnji samnom otvorene su još dva dana. Pišite na goran@bklinika.com za više detalja.

(48)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*