Naslovna Novo STEM revolucija

STEM revolucija

35
0

U srijedu 06. prosinca 2017. godine, na blagdan sv. Nikole, župan Igor Andrović, svim školama s područja Virovitičko-podravske županije, uručit će informatičku opremu

Na blagdan sv. Nikole, sve osnovne i srednje škole kojima je osnivač Virovitičko-podravska županija, dobit će računala. To je predizborno obećanje župana Igora Androvića, koji je naglasio kako će se „dodatno ulagati u opremu škola potrebnom informatičkom opremom, kako bi se osuvremenio nastavni proces. Dodjela informatičke opreme održat će se u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, od 11,00 sati, u srijedu 6. prosinca, a župan Igor Andrović će ravnateljima svih srednjih i osnovnih škola podijeliti ukupno 96 računala.

To je nastavak ulaganja u informatizaciju škola s područja naše županije. Naime, dok se „STEM revolucija“ u osnovnim školama provodi u šestom razredu kao micro bit edukacija, u Virovitičko-podravskoj županiji su otišli korak dalje. Uz suradnju s Poduzetničkim inkubatorom, u osnovnim školama kojima je osnivač Virovitičko-podravska županija, počela je „STEM revolucija“ za učenike petih razreda. Riječ je o pilot projektu Virovitičko-podravske županije koji se provoditi uz suradnju Ministarstva znanosti i obrazovanja. To je svojevrsni „Internet of things“ u hrvatskim školama. Cilj STEM revolucije je osigurati svakom djetetu omogućiti primjerak najmodernije tehnologije kao i pripadajuću edukaciju. (www.vpz.hr)

(35)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*