Naslovna Novo Slobodan ulaz na sjednicu Vijeća za prevenciju kriminaliteta

Slobodan ulaz na sjednicu Vijeća za prevenciju kriminaliteta

68
0

Pozivamo Vas da budete nazočni sjednicama Vijeća za prevenciju kriminaliteta, koje će se održati sutra 6. listopada. Pozivamo Vas da budete nazočni sjednicama Vijeća za prevenciju kriminaliteta, koje će se održati sutra 6. listopada 2017. godine.  Sjednica Vijeća za prevenciju Općine Voćin, održati će se u 11 sati  u zgradi Općine Voćin, Trg Gospe Voćinske bb, dok će sjednica Vijeća za prevenciju Grada Slatina, biti održana istoga dana u 15 sati, u Slatini u zgradi Hrvatskog doma, Trg sv. Josipa br. 2.

Na najavljenim sjednicama Vijeća za prevenciju, Policijska uprava virovitičko-podravska će uz podršku Ravnateljstva policije, te suradnjom s lokalnom zajednicom (Vijećima za prevenciju), nadležnim institucijama i organizacijama, odgojno-obrazovnim ustanovama, institucijama sustava socijalne skrbi, organizacijama civilnog društva i drugim partnerima, najaviti Program preventivnih i proaktivnih aktivnosti, koje će sustavno provoditi u narednom razdoblju.

Cilj provedbe najavljenog programa je uspostavljanje i održavanja povoljnog stanja sigurnosti na navedenim područjima, posebice u odnosu na vršnjačko nasilje, vandalizam i huliganizam, rizično i društveno neprihvatljivo ponašanje mladih, uključujući zlouporabu droga i ostalih sredstava ovisnosti, a s posebnim naglaskom na poticanje dijaloga i poštivanje kulturoloških sličnosti i različitosti kroz izgradnju kulture tolerancije, nenasilja i nediskriminacije te poticanja mladih na stvaranje pozitivnih stavova u skladu s prihvaćenim vrijednostima društva u kojem žive, kao i podizanja svijesti o potrebi prijavljivanja svih oblika nasilja.

Isto tako, Programom će biti najavljeno promicanje kulturne tolerancije i nenasilja, te prevencije svih oblika govora mržnje kao društveno neprihvatljivog oblika ponašanja, te u konačnici prevencija kriminaliteta motiviranog različitim oblicima mržnje.

U okviru najavljenog Programa, provodit će se i preventivna aktivnost pod nazivom „Reci ne govoru mržnje“ tijekom koje će istaknute osobe iz javnog, društvenog, političkog, kulturnog i sportskog života, predstavnici vjerskih zajednica, organizacija civilnog društva, navijačkih udruga, strukovnih organizacija, predstavnici nacionalnih manjina i drugi istaknuti članovi zajednice odaslati poruke usmjerene protiv svih oblika govora mržnje.

To uključuje i organizaciju javnih manifestacija u kojima je predviđen aktivan angažman mladih u smjeru sprječavanja svih oblika mrzilačke i  diskriminatorne propagande….!  Očekujemo Vaš dolazak.

Glasnogovornik
Josip Štajdohar

(68)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*