Naslovna Grad Škola za život

Škola za život

282
0

Počela je nova školska godina, pogledajte kako su prvašići dočekani u OŠ Eugena Kumičića Slatina koja je jedan od tri županijske škole u programu “Škola za život”

U ponedjeljak 3. rujna 2018. godine počela je nova školska godine. Na području Virovitičko-podravske županije u prve razrede upisano je ukupno 912 prvašića. Sve njih, na školskim klupama, prvog dana škole, dočekala je slikovnica „Hrvatska za djecu“, poklon Virovitičko-podravske županije. Osim toga, Virovitičko-podravska županija je za sve prvašiće, u školama u kojima je ona osnivač, sufinancirala nabavku udžbenika s iznosom od 400,00 kuna. Ove godine, na području Virovitičko-podravske županije, osnovne škole pohađat će ukupno 6.444 učenika.

Prvi dan škole obilježen je u OŠ Eugena Kumičića u Slatina, jednoj od tri županijske škole koje su dio programa “Škola za život”. Između ostalih, prvoškolce je pozdravila ravnateljica navedene škole Božica Majhen kao i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Šerepac… Potom su učenici, svrstani u tri razreda, sa svojim učiteljicama, otišle u učionice.

U tri škole s područja Virovitičko-podravske županije, OŠ Suhopolje i OŠ Eugena Kumičića Slatina, te Srednja škola Marka Marulića, bit će dio eksperimentalnog programa „Škola za život“. „Škola za život” naziv je eksperimentalnog programa čiji je nositelj Ministarstvo znanosti i obrazovanja. U “Školi za život” sudjeluje 48 osnovnih i 26 srednjih škola iz svih županija u Republici Hrvatskoj. Eksperimentalni program provodi se u 1. i 5. razredu osnovnih škola te u 7. razredu za predmete biologija, kemija i fizika. U srednjim se školama provodi u 1. razredu gimnazije u svim predmetima te u 1. razredu četverogodišnjih strukovnih škola u općeobrazovnim predmetima.

Cilj eksperimentalnog programa je provjera primjenjivosti novih kurikuluma i oblika metoda rada te novih nastavnih sredstava s obzirom na sljedeće ciljeve, a oni su: povećanje kompetencija učenika u rješavanju problema i povećanje zadovoljstva učenika u školi te motivacija njihovih učitelja i nastavnika. (vpz.hr, skolazazivot.hr)

Više fotografija pogledajte ovdje…

 

 

(282)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*