Naslovna Novo Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

5.18K
0

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 8 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 6 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su dijete putnik u osobnom automobilu i maloljetni biciklista lako ozlijeđeni.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno su utvrđena 502 prekršaja, od kojih 54 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 199 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 73 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 32 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja nekorištenja zaštitne kacige i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.28 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača osobnog automobila starosti 41 godinu koji je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u subotu u 15.25 sati između Okrugljače i Bušetine, zbog čega je uhićen.

Najveća brzina kretanja vozila od 156 km/h utvrđena je u subotu u 21.10 sati u Ulici kralja Tomislava u Suhopolju gdje je na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h tom brzinom upravljao vozač osobnog automobila starosti 18 godina, dok je za vozilo koje se kretalo odmah iza njega i kojim je upravljao vozač osobnog automobila starosti 21 godinu, a koji je već u nekoliko navrata zatečen u počinjenju prekršaja upravljanja vozilom brzinom znatno većom od dozvoljene, utvrđena brzina kretanja vozila 153 km/h.

Vrlo slična situacija dogodila se dan ranije, u petak u 16.15 sati na D314 u Ulici M. Gupca u Suhopolju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h kada je također za dva uzastopna osobna automobila utvrđeno da se kreću brzinom od 133 km/h.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićene 2 osobe od kojih jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje. Obzirom da je ovaj vozač već evidentiran kao počinitelj ovakvih prekršaja protiv njega je pred Prekršajnim odjelom Općinskog suda u Virovitici proveden ubrzani prekršajni postupak u kojem je osuđen na 14 dana zatvora i sproveden na izdržavanje kazne u zatvor.

Pojačane mjere i akcije

U petak, 19. srpnja od 14 do 22 sata je na području Postaje prometne policije Virovitica provedena akcija usmjerena na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i brzine kretanja vozila. U provedbi akcije je izvršen nadzor 32 sudionika u prometu i utvrđeno 97 prekršaja, od kojih 9 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 52 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.

Izvor: MUP

(5178)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*