Naslovna Novo Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

2.78K
0

policija

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih 2 s poginulim osobama, jedna s ozlijeđenima i 8 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama pješakinja i putnica u osobnom automobilu smrtno stradale, 2 su osobe teško i 2 lako ozlijeđene. Jednu je prometnu nesreću s poginulom osobom uzrokovao počinitelj pod utjecajem alkohola.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 388 prekršaja, od kojih 47 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 78 prekršaja upravljanja vozilom Ukupno su utvrđena 344 prekršaja, od kojih 54 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 39 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 17 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 38 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,52 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 65 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u nedjelju oko 18,30 sati u Lipovcu.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona je uhićeno 5 osoba, od kojih 3 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje i jedna zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane.

Pojačane mjere i akcije

U petak, 17. studenog od 17 do 01 sat je na području Policijske postaje Slatina provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola u kojoj je izvršen nadzor 45 sudionika u prometu. Ukupno je u akciji utvrđeno i sankcionirano 16 prekršaja, od kojih 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane.

Ostalo

Biciklistički maraton Voćin – Vukovar: Kako bi odali počast i pijetet Vukovaru i svim njegovim stradalnicima, PU virovitičko-podravska je u suradnji sa Općinom Voćin i Županijskom HVIDR-a u petak 17. studenoga, organizirala biciklistički maraton Voćin – Vukovar.  Biciklistički maraton sa 15 biciklista je unatoč nepovoljnom i lošem vremenu krenuo iz centra Voćina u 8 sati, a u Vukovar su došli u 15 sati. Kolonu biciklista u kojoj je bilo 7 policijskih službenika IJP Virovitica sa zapovjednikom Andrejom Hegediš, branitelja i djece branitelja predvodili načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević i načelnik Općine Voćin Predrag Filić. Ovom gestom želimo odati počast svim žrtvama grada Vukovara i ujedno napraviti poveznicu između grada heroja Vukovara i naselja Voćin čiji su građani za vrijeme Domovinskog rata, također doživjeli sličnu tragičnu sudbinu, rekao je načelnik PU Siniša Knežević.

Glasnogovornik:
Josip Štajdohar

(2779)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*