Naslovna Novo Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

2.55K
0

policija

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 18 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, 4 s ozlijeđenim osobama i 13 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je vozač osobnog automobila smrtno stradao, a 2 vozača i jedan putnik u osobnim automobilima, te jedan biciklista su lako ozlijeđeni. Dvije prometne nesreće su uzrokovali počinitelji pod utjecajem alkohola i 3 strani državljani.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 290 prekršaja, od kojih 42 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 77 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 44 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.12 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla u četvrtak oko 14.30 sati u Pepelanama, a najveća brzina kretanja vozila od 146 km /h je utvrđena u subotu prije ponoći u Starom Gracu kojom je upravljao devetnaestogodišnjak, mladi vozač osobnog automobila na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine 70 km/h.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićene 2 osobe, od kojih jedna zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i pod utjecajem alkohola, a druga zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola.

Pojačane mjere i akcije

U petak, 22. rujna 2017. godine u vremenu od 15 do 22 sata je na području koje pokriva Postaja prometne policije Virovitica provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. Kod 24 sudionika u prometu nad kojima je izvršen nadzor je utvrđeno i sankcionirano 27 prekršaja, od kojih 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Dana 23./24. rujna u vremenu od 22 do 6 sati je na području policijske uprave provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola tijekom koje je kontrolirano 166 sudionika u prometu. Ukupno je utvrđeno i sankcionirano 37 prekršaja, od kojih 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Ostalo

Glasnogovornik:
Josip Štajdohar

(2546)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*