Naslovna Novo Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

3.79K
0

policija

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, jedna s 2 lako ozlijeđene osobe i 9 s materijalnom štetom. Prometna nesreća s poginulom osobom se dogodila u nedjelju oko 3.30 sati na dionici županijske ceste između Gradine i Brezovice i u njoj je smrtno stradao pješak.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđen 301 prekršaj, od kojih 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 112 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 65 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.12 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa u utorak u 17.50 sati u Kladarama kod vozača bicikla starosti 49 godina, dok je najveća brzina kretanja vozila od 133 km/h izmjerena kod vozača osobnog automobila u četvrtak u 8 sati u Koriji, na dionici D-2 na kojemu je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ

Sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićena 2 vozača, od kojih jedan zbog vožnje pod utjecajem alkohola i jedan zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Pojačane mjere i akcije

Izvor: MUP

(3793)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*