Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Prodaja… kontrola… manipulatori…

Prodaja… kontrola… manipulatori…

44
0

Znate li zašto mnogi mrze prodaju? Zašto je mnogima prodaja mrska, zašto prodaju smatraju “prljavom aktivnošću”, zašto je prodaja “uvaljivanje” i sve moguće i nemoguće zašto “ja nisam za prodaju”?

Često sam kroz BK newslettere “odašiljao” kako prodaju treba shvatiti kao proces prenošenja informacija o vrijednostima koje će ciljna skupina dobiti koristeći vaše rješenje. Često sam pojašnjavao kako je demonstracija suradnje s vama najbolji smjer u prodaji jer će potencijalni klijenti vidjeti, osjetiti, shvatiti unaprijed što ih čeka kada uspostavite suradnju.

Uz sve to, postoje poduzetnici koji o prodaji znaju SVE moguće i nemoguće. Godinama proučavaju i skupljaju različite trikove, odlično znaju što je sales funnel, super znaju postaviti prodajni proces, napravili su svoju prodajnu koreografiju… ono, hodajuća enciklopedija.

I na kraju, sve je to OK, sve je to super, ali… zašto su jedni bolji od drugih? Zašto jedna vrsta prodavača ima bolje rezultate od drugih. Ma, budimo iskreni – koji trik manipulacije oni znaju, a da mi ostali to ne kužimo?

Trik ili tajna je samo u jednom koraku – PREUZIMANJU KONTROLE nad situacijom kada treba pravovremeno “stisnuti” drugu stranu kako bi se zaključila prodaja.

Dobar prodavač, kao i dobar manipulator, zna preuzeti kontrolu u trenutku kada je druga strana u stanju “niti da, niti ne”. Stanje kada potencijalni kupac (ili osoba kojom se manipulira) nema dovoljno argumenata za negativnu niti za pozitivnu odluku tj. stanje kada joj je bilo koja odluka prihvatljiva.

I onda, dobar prodavač (i manipulator, naravno) napravi taj mali “push”, preuzme kontrolu i kaže da se napravi ono što je najbolje za njega.

Gornja tema je dio sadržaja underground radionice “Tehnike manipulacija & utjecaja” koju održavam 7.7.2017. u Zagrebu, te ako vas ovakve teme i vještine interesiraju (kako dovesti do “push” stanja, kako prepoznati trenutak za “push” i kako preuzeti kontrolu), javite se emailom radi više informacija i rezervacije mjesta.

Tema i vještine koje ćemo obrađivati na radionici često u društvu znaju biti negativno “etiketirane”, jer manipulatori ne žele da drugi znaju kako stvaraju prednost za sebe, dok se manipulirani ljute jer su nepravedno dovedeni u “nepovoljno” stanje. No, svatko ima svoje etičke norme i svatko će za sebe odlučiti kako će iskoristiti nove vještine i nova znanja.

Sadržaj radionice će se manjim dijelom baviti tehnikama prof. Roberta Cialdinija, a puno više fokusa će biti na primjerima i različitim metodologijama manipulacije i upravljanja koje možete susresti kod kult lidera, sektaša, MLM-ovaca, prodavača, vjerskih fanatika, političara, slatkorječivih pojedinaca i sličnih osoba.

Ovo nije “obična” radionica i ovo nisu uobičajene teme. Ovo je radionica za osobe koje su spremne “zaroniti u mračne dubine” funkcioniranja ljudi te otkriti kako nove spoznaje iskoristiti za svoje ciljeve.

Za više informacija o radionici i rezervaciji mjesta (max. 16 polaznika, ostalo još 12 mjesta) pošaljite email.

Hvala na čitanju & s novom temom iz područja manipulacije pišemo se za nekoliko dana.

Goran Blagus

(Business klinika)

(44)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*