Naslovna Grad Pripreme za natjecanje Hrvatskog Crvenog križa

Pripreme za natjecanje Hrvatskog Crvenog križa

87
0

Već 9. godinu zaredom Gradsko društvo CK Slatina u suradnji s matičnim osnovnim i srednjim školama slatinskog područja organizira praktične pripreme za učenike istih škola.

U subotu 11. ožujka u SŠ Industrijsko-obrtničkoj 8 ekipa (6 iz OŠ i 2 iz SŠ) natjecat će se iz znanja o Pokretu Crvenom križu, ljudskim pravima, pravima djece i praktičnim vještinama pružanja Prve pomoći.

Uz povjerenike (trenere) po školama za teoretska znanja, vještine pružanja Prve pomoći u konkretnim situacijama pokazivali su dugogodišnji volonteri CK Slatina liječnici Ivica Fotez i Miroslav Venus.

Realistični prikaz ozljeda „u živo“ na učenicima radila je volonterka Helena Ambruš. Jednu radionicu – pružanje psiho-socijalne pomoći potrebitima u kriznim situacijama (poplave, izbjeglice sa Srednjeg istoka) – iz vlastitog iskustva na terenu prenijela je Alisa Kosić, socijalna radnica iz Virovitice, volonterka HCK.

Obogaćeni ovim pripremama odabrani učenici će ove subote pokazati svoje teoretsko i praktično znanje, a najbolje ekipe iz svake kategorije sudjelovat će na Međužupanijskom natjecanju u Osijeku 8. travnja 2017.

Vlatko Jelenčić

(87)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*