Naslovna Grad Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović ugostila predstavništvo Udruge Vretenac

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović ugostila predstavništvo Udruge Vretenac

225
0

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović svoj Ured privremeno je preselila u Virovitičko-podravsku županiju. Prilikom posjeta predsjednica je u uredu Županije, u četvrtak 11.10.2018. ugostila predstavnike udruga civilnog društva, među kojima su bile i predstavnice Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina.

Razgovor je započela predsjednica Udruge Patricija Karaman upoznavši predsjednicu Kolidnu Grabar-Kitarović i prisutne s radom, programom i projektima koje Udruga provodi sa ciljem poboljšanja kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama na području naše županije. Između ostaloga, poseban naglasak je stavljen na brojne aktivnosti i projekte koje Udruga provodi, te na problem nedostatak vlastitog prostora.

Ivana Sabolić, tajnica Udruge Vretenac, predstavila je projekte koje Udruga provodi. Projekte „Vretenci upoznaju grad, grad upoznaje Vretence“ i „Igra, pokret, učenje“ koje financira Grad Slatina, projekt financiran od Virovitičko-podravske županije „Svjetlopis zavičaja mojim očima“ i projekt „Pravo na sport“ pod sponzorstvom KOMRAD d.o.o.

Koordinatorica projekta „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“ koji financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Julijana Pavlešić, govorila je o aktivnostima projekta, te važnošću njegove provedbe na području grada Slatine i županije.

Privremeni Ured predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović posjetile su Udruga Čuvarice kulturne baštine, Udruga Kuhara grada Orahovice, Društvo informatičara Virovitica, Biciklistički klub Bor Virovitica i Klub za ekspedicionizam i sport Keks Virovitica, Kulturna udruga KREDA iz Suhopolja i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina te predstavnici i učenici Industrijsko-obrtničke škole.

Velika nam je čast i zadovoljstvo što je naš rad prepoznat i što smo bili jedna od sedam udruga na području Virovitičko-podravske županije koja je dobila ovu priliku.

UOSIT Vretenac
Julijana Pavlešić

 

(225)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*