Poziv na akciju (CTA)

9
0

Call to Action ili famozni poziv na akciju, onako zdravoseljački, je direktiva, naredba, zapovijed, molba (?) kojom govorite što primatelj poruke treba napraviti.

Jedna od većih zabluda u poslovanju je pretpostavka kako će osoba s kojom komuniciramo znati što treba napraviti tj. kako će ona sama od sebe shvatiti ili zaključiti što bi trebalo napraviti. I još k tome, to što ona treba napraviti je radnja koja ide nama ali i njemu u korist.

Pa se onda u praksi dešava da tvrtka napravi super brošuru s opisom artikala, mogućnosti i uštede što se može dobiti u suradnji s njima… ma ono, milina za gledati i čitati.

I onda, primatelj jednog takvog prodajnog materijala treba napraviti što? Nazvati ih, pozvati na sastanak, poslati narudžbenicu, posavjetovati se s partnerima… hmmm…

Taj trenutak kada primatelj vaše prodajne ili promotivne poruke NE ZNA što treba napraviti, zabili ste sebi autogol.

I tu dolazi famozni CTA ili poziv na akciju.

Jednostavno primatelju poruke (video, tekstualne, audio) recite što treba napraviti.

  • stavite u košaricu
  • upišite broj kreditne kartice
  • potvrdite termin za sastanak
  • posjetite web stranicu
  • naspavajte se i javite nam jeste li i dalje strgani

*****

Sljedeće tri epizode: Svjedočanstva; Tajni kupac / tajni poziv; Što tu ima za mene?

Javite koliko vam je današnja epizoda korisna i primjenjiva, dok arhivu najzanimljivijih tekstova iza BK serijala možete čitati na www.business-klinika.com.

Goran Blagus
(Business klinika)

P.S. Mala molba – ako su vam sadržaji BK Newslettera vrijedni i još k tome mislite da mogu biti korisni vašim prijateljima i partnerima, uputite ih na business-klinika.com da se pretplate na BK newsletter (uvijek se mogu odjaviti ako im dinamika poruka ili sadržaji ne odgovaraju).

(9)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*