Povratak osnovama

13
0

Jedan od rezultata višegodišnjeg bavljenja nekom djelatnošću je da ćete doći u stadij kada će vam gotovo pa sve biti poznato, gotovo pa sve ćete znati o toj materiji i gotovo pa da je nemoguće da vas nešto može iznenaditi.

Bavite se kuhanjem 20 godina i nema većih iznenađenja kada se pojavi (ako se uopće i pojavi) nešto novo. Brzo povežete novo s postojećim i napredovali ste za jedan mali korak.
Bavite se fitnessom 15 godina i gotovo pa sve znate o fizionomiji, pristupu vježbama, utjecaju prehrane i kada se pojavi nešto novo, onda je to nešto sitno i vrlo lako svladate nova znanja.

Bavite se 12 godine knjigovodstvom i prošli ste sito i rešeto, te vas teško može nešto novog iznenaditi, a ako se i pojavi nešto novo, nema previše problema da to svladate.

Bavite se xx godina nečim i lako svladate novitete i/ili lako dodate svoje nove tehnike, vještine, rješenja… 

Vremenom se stječe iskustvo, a posljedično uz to (treba) doći i do mudrosti.

Sve je super, sve je to za pet ali… pripazite na jedan detaljčić (i situaciju u koju sam se i sam upetljao).

Naime, razina znanja i razina percepcije poslova koji radimo nije jednaka kod svih naših konzumenata / klijenata / pratitelja.

Neki od njih su tek danas počeli razmišljati o:

  • stavljanju PVC stolarije
  • skidanju šlaufa oko trbuha
  • pokretanju biznisa
  • usvajanja osnovna znanja iz prodaje / komunikacije
  • nešto deseto…

I što se onda dešava? Prema tržištu izgledamo jako pametni i jako stručni i jako kompleksni, što za posljedicu imamo situaciju da odbijamo početnike i ekipu koja još uvijek nije na razini da nas može dovoljno dobro razumjeti, pa su posljedično stvorili percepciju kako je to “vrlo skupa usluga“, “nemaju dovoljno novaca” ili “nismo još uvijek spremni” za suradnju.

Rezultat? “Zašto, o zašto ne dobivamo nove klijente?!” Hmmmm…

Ako se prepoznajete u ovome i ako ste se našli u situaciji da ne znate što biste više smislili da animirate svoje tržište – razmislite na trenutak i vratite se osnovama i počnite dijeliti informacije / educirati tržište kao dao su početnici. U konačnici, uvijek takve aktivnosti možete opisati naslovom koji sam ja iskoristio za današnji newsletter.

Hvala na čitanje BK newslettera & pišemo se za nekoliko dana.

Goran Blagus
(Business klinika)

(13)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*