Naslovna Novo Potpisani ugovori s 44 osobe koje će obavljati poslove pomoćnika u nastavi

Potpisani ugovori s 44 osobe koje će obavljati poslove pomoćnika u nastavi

410
0

Projekt „In-In – integracija i inkluzija“: Potpisani ugovori s 44 osobe koje će obavljati poslove pomoćnika u nastavi

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije uz nazočnost zamjenika župana Virovitičko-podravske županije Darka Žužaka, pročelnice upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesne Šerepac, ravnatelja osnovnih i srednjih škola, održana je svečanost potpisivanja ugovora 44 pomoćnika u nastavi, a u sklopu projekta „In-In – integracija i inkluzija“.

Za navedeni projekt, Virovitičko-podravskoj županiji je osigurano bespovratnih 7.566.487,82 kune, a ostatak do punog iznosa, koji je 7.973.116,80 kuna, osigurala je Virovitičko-podravska županije. Kroz ovaj projekt, zaposlene su 44 osobe, a temeljem Javnog poziva za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi, a vezano uz projekt “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III.”

Partneri na projektu su: OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica, Srednja škola Marka Marulića Slatina, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, OŠ Eugena Kumičića Slatina, OŠ Josipa Kozarca Slatina, Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, OŠ Suhopolje, OŠ August Cesarec Špišić Bukovica, OŠ Petra Preradovića Pitomača, Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača, OŠ Gradina, OŠ Mikleuš, OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci, OŠ Davorin Trstenjak Čađavica, OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica, OŠ Ivan Goran Kovačić Zdenci, OŠ Voćin.

Nastavak je to dugogodišnjeg projekta, koji je započeo još u vrijeme tadašnjeg župana Tomislava Tolušića. Te, 2015. godine, zaposleno je 79, a 2016. godine 49 pomoćnika u nastavi ovih iznimno uspješnih projekta Virovitičko-podravske županije i VIDRA-e. Projektnu prijavu za „In-In – integracija i inkluzija“ napisala je Virovitičko-podravska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ uz suradnju s VIDRA-om. (vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

(410)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*