Naslovna Kultura Pobjednici SLAFF-a 2013. su…

Pobjednici SLAFF-a 2013. su…

20
0

slaff20133. SLatinski Amaterski Filmski Festival završen je večeras svečanom dodjelom nagrada u Srednjoj školi Marka Marulića u Slatini.

Završna večer započela je nastupom Magic Leona, a prije samog proglašenja pobjednika, prikazani su nagrađeni filmovi sa prošlogodišnjeg festivala – dokumentarni film “Škola na kotačima“, filmske skupine ZAG iz Zagreba, i igrani film “Školski odmor Ljudevita Gaja” Kinokluba Karlovac.

Za glazbenu atmosferu, izvedbom filmskih  klasika, pobrinule su se Eva Balković i Andrea Gregurić, učenice SŠ Marka Marulića.

Pobjednici SLAFF-a 2013.

U kategoriji amaterskog dokumentarnog filma nagrađen je film “Ne ustajem na lijevu”, OŠ M. J. Zagorke Zagreb.

Po riječima prosudbenog povjerenstva “kratki film prikazuje uvijek aktualnu temu predrasuda koje se javljaju u našem suvremenom društvu. Ova tema pobliže je prikazana na duhovit i emotivan način, kroz lik i djelo hrvatske plivačice Ane Sršen. Film je tehnički izveden bez greške, scene su vrhunski snimljene i komponirane u cjelinu. Tema je izuzetno dobro razrađena, i popraćena vizualnim i zvukovnim efektima, s poučnim završetkom. “


“Ne ustajem na lijevu”, OŠ M. J. Zagorke Zagreb

U kategoriji amaterskog igranog filma nagrađen je film “Kokice”, OŠ J. Zorića Dugo Selo.

“Autori filma pristupili su ljubavnoj tematici na primjeren način. Scenarij je uvjerljiv  a izvedbe glavnog glumca, koji svojom interpretacijom lako osvaja  simpatije gledatelja, dojmljive. U tehničkoj izvedbi poštuju se pravila zlatnog reza. Detaljno je razrađen svaki kadar.” – riječi su prosudbenog povjerenstva.


“Kokice”, OŠ J. Zorića Dugo Selo

Organizatori SLAFF-a pozivaju sve učenike osnovnih i srednjih škola iz Slatine, Hrvatske i šire, da već počnu razmišljati o scenarijima i snimanjima novih filmova kojima će se prijaviti na SLAFF 2014.

(20)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*