Plan & akcija

28
0

Završeci ili počeci svake godine uobičajeno se koriste za planiranje budućih aktivnosti.

Na temelju učinjenih aktivnosti te dodavanjem želja i potreba koje očekujemo da ćemo ostvariti u nekom budućem vremenu je najčešća postavka s kojom se kreće u izradu plana.

Poslovnog plana, prodajnog plana, plana upravljanja, plana razduživanja, plana financiranja, plana ovog, plana onog, plana…

Plan u poslovanju je bitan i njegova svrha je višestruka – od toga da znamo što i kada bismo trebali nešto napraviti, do toga da imamo metriku za kontroling plus set drugih parametara koji će pomoći da kroz buduće vrijeme ne lutamo i nepotrebno gubimo vrijeme i novac.

I dalje sve ovo ima smisla i dalje je sve ovo bitno & važno & potrebito.

Ali…​_
(tu sam te čekao)

… ali praksa i moja iskustva često govore da nakon plana dobijemo jedno veliki NIŠTA!

Naime, često se upada u zamku gdje se izrada plana smatra dovoljnom aktivnošću da bi se postigao rezultat. 

Puno planiramo, crtamo, kombiniramo, projiciramo, predviđamo, kalkuliramo… i na kraju se toliko umorimo tog procesa da sve to ne provedemo u akciju ili ono još gore – izradom plana smatramo da smo napravili posao (i da će rezultati sada doći sami od sebe).

Ako ćemo bez rukavica, imanje plana za ostvarenje budućih ciljeva čini samo 20% puta, dok je izvedba i akcija po tom planu 80% puta!

Savršeni plan bez provedbe vam je i kao savršena ideja bez realizacije – samo lijepa želja.

Ista stvar se odlično preslikava i na temu o kojoj brujim u zadnje vrijeme i o kojoj držim webinar (10.01.2018.) – najbolje prodajno pismo bez da je poslano neće ostvariti rezultat.

I zato je u cijeloj toj priči s planiranjem i prodajom i prodajnim pismima bitna akcija / provedba.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Ostao je još jedan da za prijavu po povlaštenoj cijeni na webinar pisanja prodajnih pisama s live demonstracijom. Na webinaru ćete osim usvajanja potrebitih znanja i vještina imati priliku sudjelovati u izradi prodajnih pisama te uživo dobiti odgovore na sva pitanja i dvojbe kako napraviti i staviti u AKCIJU svoje buduće prodajno pismo. Ovdje se možete registrirati, a ako ne možete sudjelovati i ipak želite dobiti snimku webinara po povlaštenoj cijeni (cijena ide 100% gore nakon završetka webinara) onda se svakako registrirajte što prije.

 

(28)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*