Pisanje između redaka

24
0

Vjerojatno vam je poznata izreka / savjet kako ponekad treba čitati između redaka.

Jer, između redaka se nalazi važna poruka, između redaka se može otkriti što je pisac / političar rekao, jer između redaka je važna informacija, jer…

… nemojte me zezati. Između redaka je prazan prostor!

Zbog gornje zaluđenosti da se glavna poruka može iščitati između redaka dešavaju se neozbiljni primjeri u kojima ni nakon 5 minuta čitanja ne skužite:

  • Kojom djelatnošću se bavi tvrtka
  • Može li prezentirani proizvod riješiti problem
  • Koliko rješenje košta
  • Kako se koristiti prezentiranim rješenjem

Problem ovakvih bisera nastaje u “želji da se pokažemo pametnijim” i “mi smo specifični, a to se ne može jasno opisati”.

Naravno, onda uz sve to ide i famozna izjava i očekivanje kako će “(potencijalni) klijenti shvatiti što tu ima za njih jer su dovoljno bistri da to sami od sebe shvate”.

Iskustvo i praksa pokazuju nešto sasvim drugačije – što je prijenos informacija u što jednostavnijoj formi i pisan što jednostavnijim jezikom (neki kažu za osobu trećeg razreda osnovne škole), to je postotak konverzije / poduzimanja akcije veći.

Osim toga, s razlogom imate elementa kao što su:

  • Mjesto za potpis
  • Kliknite ovdje
  • Pošaljite priloženu kuvertu
  • Kliknite reply

Cijela ova postavka i ideja za današnji tekst je iz mojih profesionalnih aktivnosti s kojima se često susrećem – optimizacija prodajnog procesa / optimizacija prodajnih pisama.

Kada radim optimizaciju, tada između redaka, u prazan prostor, zapisujem pravo značenje rečenica ili jednostavnijim jezikom opisujem što je autor htio reći i voilà

… jednostavnije i efektnije prodajno pismo, prodajni dopis, prezentacija, konverzija…

Nimalo kompliciran proces ali traži nešto vježbe, iskustva i znanja.

A ta znanja i vježbu možete jednostavno “uloviti” na skorašnjem seminar / radionicu “24+ tehnike i vještine” koju održavam u Zagrebu. Bez uvijanja & bez rukavica – samo konkretno & primjenjivo.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. 24+ seminar / radionica nije za skupljače tehnike, već za poduzetnike i osobe koje imaju više od godinu dana iskustva i otvoreni su za učenje novih i drugačijih tehnika i vještina. Jedna od vještina koju ćete tamo svladite jer direktno vezana uz današnju temu – kako koncizno reći / napisati što rezonirano s vašim (potencijanim) klijentima.

(24)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*