Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Pet-stotka, to znači… NIŠTA!

Pet-stotka, to znači… NIŠTA!

14
0

03.07.2018., 08:12 i razmišljam što napisati za jubilarni 500-i newsletter Business Klinike pa se uhvatim kako ulijećem u napredniju verziju “ja sindrom”.

“Ja sindrom” (ili ja-ja-ja sindrom) je tipična prodajno-komunikacijska konstrukcija u kojoj fokus stavljamo na sebe i svoje mogućnosti, s nadom kako će potencijalni klijent u tome prepoznati vrijednosti za sebe i ostvariti suradnju s nama.

Mi smo tvrtka koja je… osnovani smo… i u svojem pogonu imamo… naši stručnjaci… što nas je postavilo kao vodeće… naše usluge namijenjene su… i svakako posjetite naše web stranice… nadamo se da vam je to interesantno za postati naš klijent…

Ovisno o godinama iskustva (i dužini članstva u ovom newsletteru) velika je vjerojatnost da ste naučili lako prepoznavati ovaj model komunikacije, ali i shvatili kako ga je u praksi teško izbjeći (izbaciti iz glave), što uobičajeno pokušavamo riješiti klasičnim ubacivanjem pojašnjenja kroz “to znači”.

  • mi smo mlada tvrtka… što za vas znači da
  • osnovani smo… što našim klijentima znači da
  • kako smo među top 10 vodećih proizvođača… znači da
  • znači da

Razmišljajući o sadržaju današnjeg newslettera, to je ta famozna zamka u koju sam upao – 500-i broj BK newslettera, to znači… Oooh… koji bull*it i klasičan primjer prikrivenog “ja-ja-ja sindroma”.

I zato 500-i newsletter Business Klinike znači što god da znači za Vas.

Za mene, on je samo potvrda da ovo što radim ima smisla i da je sve moguće uz dobar ritam, strast i predanost.

Hvala Vam što ste pretplatnik Business Klinika newslettera!

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Ne tvrdim da ovakva tehnika uvjeravanja (znači da…) kod nekih tržišnih niša ne funkcionira, no njezin vijek je uvijek kratkotrajan i često propada uz veliki prasak i hrpu negativne energije.

p.p.s. 08:47, vrijeme za finalizaciju i skorašnje slanje. Hvala na čitanju i pišemo se sutra.

(14)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*