Naslovna Novo Park prirode Papuk i ove godine na sajmu „VIROEXPO“

Park prirode Papuk i ove godine na sajmu „VIROEXPO“

64
0

Javna ustanova Park prirode Papuk u suradnji sa Općinom Čačinci i Planinarskim domom Jankovac po drugi puta će nastupiti na 23. sajamskoj manifestaciji Viroexpo 2018.

Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede – Viroexpo, održat će se u Virovitici od 23. do 25. veljače 2018. godine. Viroexpo je već godinama jedan od najuspješnijih i najposjećenijih sajmova ovakvog tipa u Hrvatskoj, a s obzirom na sve veći broj izlagača i posjetitelja, postao je jedan od najvažnijih sajmova u regiji, sajam koji zbog svoje pristupačnosti, odnosa prema posjetiteljima i izlagačima, nosi dodatak ”sajam s dušom”.

Sajam je prošle godine okupio 587 izlagača iz 27 zemalja, a tijekom sva tri dana održavanja program je bio upotpunjen raznim kulturno-zabavnim događanjima, kao i stručnim predavanjima za naše gospodarstvenike. Prošlogodišnji sajam okupio je rekordan broj posjetitelja, njih 28.000. Laskava titula najuređenijeg štanda prošle godine pripala je Parku prirode Papuk, dok se drugim mjestom okitio izlagački prostor tvrtke Palković, a treće mjesto pripalo je Općini Gradina.

Gospodarski aspekt sajma i njegove potencijale prepoznao je i Grad Zagreb, koji će biti “Grad partner” ovogodišnjeg 23. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2018., dok je zemlja partner Republika Albanija, a “Županija partner” Sisačko-moslavačka županija. Na sajmu će nastupiti izlagači iz ukupno 29 zemalja.

Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović pokrovitelj sajma je i Vlada RH.

Ostali pokrovitelji su: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te Ministarstvo turizma.

Organizatori i pokrovitelji su: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije.

Suzana Randelj
Stručni suradnik za promidžbu i turizam

(64)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*