Naslovna Novo Pakirate li kovčege?

Pakirate li kovčege?

337
0

Jedni će reći “pobijedila je demokracija“, drugi “pobijedili su lopovi“, treći “ma boli me neka stvar za sve njih“, četvrti “svi su oni isti“, no većini i dalje ostaje gorak okus u ustima i tiha patnja, jer mnogi naše Jadransko more nikada nisu vidjeli, niti će. Automobili srednje klase su im nedostižan san, tzv. full paket opreme ili viša klasa je udaljenija od sustava Alpha Centauri, a bliske nam EU destinacije većina Hrvata vidjela samo u pripitom stanju i to na maturalnom putovanju. Plaću iznad minimalne zaposleni izvan državnih službi mogu samo sanjati, a pošteno i bez političke pomoći zaraditi neku ozbiljniju lovu je najblaže rečeno “mission impossible“.

Facebook prijateljstva stvaraju iluziju zajedništva i neprekinutoga drugarstva tj. i dalje mislimo kako nas ima, no istina je da nas već odavno nema. Dovoljno je zagrepsti ispod površine i vidjeti da je čak polovica “FB prijatelja” već neko vrijeme u Njemačkoj, Irskoj, Emiratima i dakako državama regije (Srbija, Slovenija, BiH, Mađarska). Prava prijateljstva ili ako baš hoćete “bliski susreti” polako izumiru i nestaju, jer je to preskupo i komplicirano održavati. Jednostavnije je stvarati iluziju života i “lajkati” nego se pokrenuti i dotaknuti živu osobu sa svim svojim vrlinama i manama.

U Hrvatskoj će uskoro živjeti nemoćni starci & uhljebi iz “zna se” i ne zna se koje po redu političke stranke. Jedino što nas razlikuje od istočnih susjeda je kakva takva EU pripadnost i mogućnost laganog odlaska na “arbeit” u ostatak unije.

Bilo kako bilo novo anketno pitanje je pred vama…

Pakirate li kovčege?

  • Ne, tu sam svoj na svome (53%, 60 glasova)
  • Svaki dan kalkuliram i važem (24%, 27 glasova)
  • Već sam miljama daleko (20%, 23 glasova)
  • U tijeku su zadnje pripreme (4%, 4 glasova)

Ukupan broj glasova: 114

Loading ... Loading ...

 

 

 

 

 

(337)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*