Nomotehnički ispravan

22
0

S dosta velikom sigurnošću mogu reći kako sam manji dio pretplatnika ovog newslettera zna značenje riječi “nomotehnički”, no s vremena na vrijeme dobijem hate mail da imam previše grešaka u tekst, da su mi padežu u banani, da ovo ili ono… (sad sam počeo i dadakati) tj. “opere me se da nisam nomotehnički & pravopisno ispravan”.

Nego, bacite pogled na dio oglasa iz novina 24 sata (28.06.2018.)

Jeste primijetili nešto? Ulovili neke nelogičnosti? Greške?

Ako niste, prepisao sam cijeli uvod

“Trenutak koji ću patiti cijeli život jest onaj kad sam čula dijagnozu liječnika. Gospođice, imate rak dojke – rekao je liječnik na odjelu ginekologije. Nisam mogla vjeorovato. Odjednom mi je počelo zujiti u ušima i samo sam sjela na stolicu. Ni sama ne znam koliko sam bila u tom stanju – ispričala nam je 32-godišnja Ivana.”

Jeste sada ulovili greške?

Nego, ako ste greške primijetili od samog početku, kakva vam je bila reakcija na njih? Jesu vas obeshrabrile za daljnje čitanje?

No, imate li predodžbu o tome da li je ciljna skupina tog oglasa primijetila greške?

Hmmm… mislim da se možemo složiti – NISU IH VIDJELI, a ako i jesu, NISU IH DOŽIVJELI kao nešto što će zamjeriti.

Koncept priče / oglasa je tako građen da vuče daljnje čitanje i ako ste se prepoznali u uvodniku, jednostavno ste iskonzumirali cijeli sadržaj bez da ste zamijetili greške.

I tu je važna lekcija koju nekada uspješno, a nekada neuspješno prenosim na razne poduzetnike – forma nije presudna, rezultat je bitan. 

Forma ne mora biti 100% savršena, papir za letak ne mora biti 100% savršen, fotke ne moraju biti 100% savršene, web stranice ne moraju imati 100/100 speed result, prodajni razgovor ne mora biti 100% identičan za svakog od agenta…

Nekada se greške dešavaju namjerno, puno češće nenamjerno, no ako uspijete aktivirati prikladne emocije, imat ćete i pozitivan poslovni rezultat.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Cijela slika tj. oglas s raspravom oko njega možete naći na fejs grupi – LINK

(22)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*