Naslovna Grad Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak

Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak

86
0

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina danas je održala prvu radionicu u sklopu projekta „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“ koji financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Devetero razigranih predškolaca kroz igru, zabavu i druženje u dva školska sata upoznalo je boje i geometrijske oblike.

Uočavali su sličnosti i razlike između pojedinih geometrijskih oblika i različitih boja.

Izrađujući stablo geometrijskih oblika kreativni mali predškolci hrabro su učili i usvajali nova znanja, a sve pod vodstvom Julijane Pavlešić, kooridnatorice istoimenog projekta.

Drugi dio radionice održan je pod stručnim vodstvom Patricije Karaman, magistre edukacijske – rehabilitacije. Igrom i druženjem utjecalo se na razvoj spoznaje, motorike, perceptivnih sposobnosti i socijalizacije.

Različitim aktivnostima predškolce se poticalo na razvoj osjeta za smisleno i svrhovito korištenje u svakodnevnom životu, a također praćen je njihov način učenja, usvajanja i svladavanja određenih teškoća te se tijekom cijele radionice poticala dječja kreativnost i stvaralaštvo kroz igru.

Radionice projekta „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“ održavati će se svaki ponedjeljak od 17 do 19 i 30 sati u prostorijama posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića.

UOSIT Vretenac, Slatina
Julijana Pavlešić

(86)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*