Ne pucajte u glasnika

10
0

Ovo što slijedi jedan je od principa (postulata) koji se pridržavaju i demonstriraju likovi koji pišu uspješne prodajne poruke, landing pageove, prodajna pisma, reklame…

On je dio grupe principa iz “dark side” copywriting vještina, a kako “mračne” tehnike često imaju više uspjeha od “svijetlih”, evo jednog od principa iz “te kutije”.

Kod potencijalnih klijenata ne želimo izazvati racionalne promišljanje i racionalne zaključke, već EMOCIONALNE REAKCIJE.

U praksi to često znači da se uskraćuju ili prešućuju (neke) činjenice, a poruke (tekst, video, slika, grafika…) se formuliraju tako da isključuju logiku kod primatelja poruke.

Jer, kada potencijalni klijent počne uspoređivati, a to je posebno opasno kada uspoređuje s alternativom (konkurencijom, supstitutom, racionalnim razlozima…) tada se gubi energija koja će ga dovesti do odluke da mu treba prezentirano rješenje.

Manipulacija? Iskorištavanje slabosti? Nepoštena igra?

Molim vas, ne pucajte u glasnika – on samo prenosi informacije.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. U skorašnjem premium izdanju BK reporta moći ćete naći sve principa (ima ih četiri) “dark side” copywritera, te dobiti širu sliku zašto i zbog čega su neke prodajne poruke i prodajne kampanje uspješnije od drugih. Ili, možda se odmetnete i “sve je super, sve je lijepo i ovo što imamo vam treba” stila, zamijenite sa stilom koji često daje puno bolje rezultate od “light side”.

p.p.s. Danas vodim radionicu na temu “Pisanje za web i psihologija prodaje” za e-commerce udrugu, te ako je ovo tematika koja vas interesira i željeli bi dublje zaroniti u nju (više od poludnevne radionice), frknite mi email i ako će biti dovoljno interesa, mogla bi se oformiti mala mastermind grupa.

(10)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*