Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Kuharica, recepti i ono što ne kažu…

Kuharica, recepti i ono što ne kažu…

26
0

Ako ste ikada kuhali po receptu iz kuharice i STRIKTNO se držali uputa, nema šanse da vam je jelo ispalo baš onako kako je na slici ili kako ste kušali kod autora te iste kuharice.

Ili je previše mekano, previše ili premalo slano ili zapečeno ili polusirovo… možda je ukusno ali ne izgleda kao na slici…

Ne znam za vas, no koliko god pazio da na miligram stavim svaku namirnicu ili dodatak hrani ili da je pećnica na ispravnoj temperaturi, to jednostavno nije TO.

Zašto? U prvom redu mislim da se radi o zavjeri kuhara koji namjerno izostave neki važan korak (možda treba miješati u suprotnom smjeru kazaljke na satu i tijelom biti okrenu na sjeverozapad?!) ili namjerno daju krive informacije o namirnicama i dodacima ili koriste neke specijalne alate / zdjele, a to ne žele reći ni pokazati.

Ili je možda stvar u tome da nije moguće sve korake unificirati i da osjećaj igra jako veliku ulogu kako napraviti odlično jelo.

A taj osjećaj je iskustvo i mudrost koja se stječe kroz vrijeme i to isprobavajući sve moguće situacije i scenarije.

Čemu cijeli ovaj uvod u poslovnom newsletteru?

Zato da osvijestite kako SLIJEPO prateći korake od različitih gurua, stručnjaka, eksperata, čarobnjaka i sličnih nije previše mudra odluka.

Prateći tuđe korake NIKADA nećete dobiti iste rezultate kao i dotična osoba, već vrlo vjerojatno vrlo slične i često lošije rezultate, nego što ih je autor postigao ili je možda i on inicijalno lagao da ih je postigao.

Poznavati korake procesa je velika prednost, no još veća prednost je kada ih namjerno kršite i u njih ubacujete svoje vrijednosti.

Taj mali detalji učinit će vas drugačijim i izdvojiti od istih na tržištu.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Današnji tekst je reakcija na sve više upita koje dobivam, a tiču se pomoći kod izrade prodajnog pisma. Kod analize pozicije i po čemu se razlikuju, 90% poduzetnika koji trebaju pomoć spomenut će da su drugačiji, fleksibilni, u skladu s trendovima, povoljni, otvoreni za sve oblike suradnje. Dobro za početak, no svakako im moram “ubaciti ono malo soli” koje će ih učini drugačijim, poželjnijim i “finijim” za njihove nove klijente.

(26)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*