Naslovna Grad Kruh naš svagdašnji daj nam danas

Kruh naš svagdašnji daj nam danas

130
0

U najljepšoj molitvi usmjerenoj našemu zajedničkomu nebeskome Ocu svakodnevno ponavljamo i dio molitve u kojoj izgovaramo „…kruh naš svagdašnji daj nam danas…“, no, razmišljamo li o izrečenome?!

Župnik naše župe Blaženoga Ivana Merca Nikola Jušić danas, 11. listopada 2017., je došao u Osnovnu školu Eugena Kumičića blagosloviti plodove zemlje te kruh i sve proizvode od pšenice koje su pripremile vrijedne ruke naših mama, baka i očeva.

Kako je rekao župnik, svake godine obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, ali razmišljamo li da u svijetu trećina stanovništva umire od gladi, da neki ljudi i u našoj zemlji kopaju po kontejnerima i nemaju doslovno što pojesti. Ovo je važno moralno pitanje na koje bi se trebala osvrnuti svaka osoba te u tom smislu na bilo koji način doprinijeti da bar naš susjed nije gladan, ako mi već imamo što pojesti.

Ova tradicija, rekao je župnike, ne bi trebala postati nešto što se obavi i ide dalje, već nas treba potaknuti na djela milosrđa jer je i Isus rekao „”Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!” (Mt 25, 45).

Obilježavanje Dana kruha 2017. u našoj školi organizirale su vjeroučiteljice Vlasta Bisitkijević i Nataša Pohiba, časna sestra Krešimira Vuleta i nastavnica biologije Jasmina Krznarić.

Zahvaljujmo Bogu na hrani koju svakodnevno blagujemo i našim roditeljima koji su na tu hranu, uz Božju pomoć, omogućili i vrijedno pripremili.

Melita Schmitz, dipl. bibl. mentor

(130)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*