Naslovna Novo Krivotvorenim ispravama pokušali uvesti pse u RH

Krivotvorenim ispravama pokušali uvesti pse u RH

118
0

U petak 03. studenoga 2018. godine, na stalnom Graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Terezino Polje, policijski službenici su na ulazu u RH, kontrolirali teretni automobil kutinskih registarskih oznaka u kojem se nalazilo šest pasa, kojim je upravljao 51 – godišnjak u kojem se kao putnik nalazio i 21 – godišnjak.


Provedenom graničnom kontrolom i uvidom u priloženu dokumentaciju, utvrđeno je da se u tovarnom prostoru nalazi kavez s 2 odrasla psa i 4 štenca pasmine Francuski buldog, za koje je 51 – godišnjak priložio 6 putovnica, te izjavio da psi pripadaju 21 – godišnjem putniku.

Priložene putovnice pregledao je veterinarski inspektor, Veterinarskog ureda Virovitica, koja je utvrdio kako putovnice nisu pravilno popunjene, kao niti da pripadaju zatečenim psima. A isto tako pregledom pasa, utvrdio je kako niti jedan pas nije označen mikročipom.

O događaju je obaviješteno ODO u Virovitici. Slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprava, a psi su po nalogu veterinarskog inspektora vraćeni u Republiku Mađarsku.

Izvor: MUP
Foto: ilustracija

(118)



OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*