Kobasice

37
0

Znate li kako se rade kobasice?

Naravno, za mnoge ljude (koji čak i jedu meso) nimalo lijep i ugodan proces. Ali ih zato mnogi uživaju konzumirati.

Ista stvar je i sa McDONALD’S hamburgerima. Znate li kako se oni proizvode, od čega sve kreće?

Naravno, nigdje niste vidjeli govedo od kojeg je krenulo meso, pa kako je izgledao proces obrade…

To je zato jer krajnji klijenti to NE ŽELE ZNATI! 

Zapravo, mi odrasliji načelno znamo kako izgleda proces “proizvodnje” ali u konačnici ne želimo znati detalje. Puno više nam je draži krajnji proizvod.

I tu dolazimo do važne poslovne lekcije tj. do smjernice da procijenimo koliko je prikladno otkrivati kako izgleda proces izrade proizvoda ili usluge jer bi to moglo “otjerati” potencijalne klijente. Posebno ako u procesu ima “prljavih” ili neugodnih radnji.

Dobra tehnika u prikazivanju “neugodnog procesa izrade” je u prešućivanju detalja i ostavljanja minimalnog prostora za promišljanje. “Ovo uđe tu i onda imamo X, nakon toga sve stavimo u super stroj pa dobijemo Y, što na kraju zapakiramo u specijalni Z i dobijemo W”.

Za mnoge okorjele poduzetnike ovo je poznata lekcija, no za one koji tek ulaze u te vode, ova lekcija je da ih podsjeti kako RIJETKO potencijalni klijenti žele znati svaki božji korak koji ste ili ćete napraviti da bi im napravili proizvod ili uslugu koju imaju namjeru naručiti od vas – posebno ako su tek ostvarili prvi kontakt s vama!

Dovoljno za današnji NL (čemu gnjaviti detaljima) & čitamo / pišemo se uskoro.

Goran Blagus
(Business klinika)

(37)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*