Naslovna Kultura Književni susret sa Željkom Horvat Vukelja

Književni susret sa Željkom Horvat Vukelja

91
0

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina je povodom Noći knjige 2018 poklonila učenicima Osnovne škole Eugena Kumičića književni susret s jednom od najpoznatjih hrvatskih književnica za djecu, Željkom Horvat Vukelja

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina u tijeku je proširenja i uređenja svoga prostora te je učenicima Osnovne škole Eugena Kumičića u cilju poticanja čitanja poklonila književni susret sa Željkom Horvat Vukelja, a u suradnji sa Školskom knjigom i reginalnom voditeljicom prodaje Saškom Grgić Knežević.

Željka Horvat-Vukelja rodila se u Sinju 25. srpnja 1952. godine. Jezici i pisanje uvijek su je pratili kroz život. Predavala je francuski jezik u školi, radila je i na izradi udžbenika.

Željka je odličan pedagog i često dolazi u škole te s učenicima sudjeluje u stvaranju priča. Tako je i danas u suradnji s učenicima i na sebi svojstven način ispričala nekoliko priča, odgovarala učenicima na pitanja, a neke od njezinih priča vjerojatno rješavaju i probleme učenika. Tijekom susreta autorica je učenicima predstavljala likove s kojima djeca mogu pričati i nasmijati im se, ali i sudjelovati u drami, te ih poučila kako da budu uporni i hrabri i pobijede strahove.

Njezine priče pogodne su i za dramske predstave u kojima djeca s radošću sudjeluju.

Osim što voli pisati, veliko joj zadovoljstvo pruža sviranje i glazba. To je naročito došlo do izražaja u susretu s učenicima koji su uz Željkinu pomoć otpjevali pjesmu „Bratec Martin“ na nekoliko jezika, a upoznali su se i s nekoliko glazbala.

Napisala je mnoge slikovnice, kratke priče, zbirke priča te mnogo igrokaza. Njezina najpoznatija djela su: “Hrabrica”, “Panjoglav”, ” Poplava iz šalice kave”, “Slikopriče” koji su dio školske lektire i po kojima je djeca prepoznaju.

Radi kao glavna urednica “Modre laste”, časopisa za djecu u Školskoj knjizi.

Više fotografija pogledajte ovdje…

Ana Knežević, mag. Bibliotekarstva
Izvor: knjiznica-slatina.hr

(91)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*