Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Kako pokrenuti potencijalnog klijenta (wrap-up)

Kako pokrenuti potencijalnog klijenta (wrap-up)

6
0

Ako ste si ikada uzeli nešto vremena i analizirali uspješne prodajno-marketinške poruke, onda gotovo pa u svakoj možete naći priču ili neku vrstu demonstracije u kojoj su emocije aktivirali oko:

  1. Neuspjehapokušali ste ali niste uspjeli ili ima “netko” / “nešto” zbog koga / čega niste uspjeli
  2. Stagnacijaimate osjećaj da ne napredujete ili drugi su brži i kreću se, a vi stojite ili čak idete unatrag
  3. Nesigurnostprobali ste sva moguća dostupna rješenja, znate sve u detalje i kako ste u specifičnoj situaciji niste više sigurni što je dobro za vas

Bilo koji biznis, bilo koju uslugu, bilo koji proizvod… možete provući kroz gornje tri emocije i GARANTIRANO da će se osoba koja to čita / percipira pokrenuti.

Pokrenut će se u smjeru da pročita ostatak prodajnog pisma, da klikne na link, da stavi proizvod u košaricu, da vas nazove, da…

Najveći neprijatelj i najveća zapreka u prodajnom biznisi koje nam je donijelo vrijem u kojem živimo je TROMOST i NEPODUZIMANJE AKCIJE.

Ponekad se tromost i inertnost i veliki otpor mogu podmazati drastičnim spuštanjem cijene, ali za mnoge biznise je to nemoguća misija i oni trebaju drugačija rješenja.

Izgradite priču oko gornje tri komponente, aktivirajte im emocije i samo ako nisu psihopate, garantirano će se pokrenuti.

A kad ste ih pokrenuli, dalje biste trebali znati što s njima… naravno, odvesti ih do mjesta gdje će moći realizirati svoju želju / potrebu.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Jesmo li se spojili preko LinkedIn poslovne društvene mreže? Ako nismo, dajte klik i zatražite spajanje. Naime, analiziram nove poslovne modele komunikacije preko te mreže i pripremam jedan poveći dokument što i kako iskoristiti LinkedIn u poslovanju. 

(6)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*