Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Kako pokrenuti potencijalnog klijenta (3/3)

Kako pokrenuti potencijalnog klijenta (3/3)

8
0

Iako smo stigli do trećeg i zadnjeg dijela serijala kako pokrenuti potencijalnog klijenta, jeste li sigurni da će to biti dovoljno za postići rezultat?

Prodaja se jednim velikim dijelom svodi na privlačenje pažnje kroz promotivne aktivnosti i danas je uz dovoljnu količinu love ili kreative lako privući pažnju.

Negdje pale provokativni sadržaji, negdje radite full melankoliju, negdje se slažete s kontroverznim stavovima, negdje prezentirate kontroverzne stavove, negdje ste još jedan ali opet i različiti…

Nimalo težak posao. Svatko će vam dati barem 15 sekundi pažnje.

Ali da je uz tri koraka i aktivaciju nekih tako bazičnih emocija moguće postići rezultat da se potencijalni klijent pokrene?

Da izdvoji još nešto minuta, da pročita prodajno pismo do kraja, da klikne na link, da podijeli situaciju u kojoj se našao i time izloži prodajnom majstoru?!

Ma nema šanse da je to moguće ili… možda i jest moguće. Osim toga, kako drugi iz slične branše beru plodove svog rada i to im ide toliko jednostavno da je to bolno promatrati?!

Kao uobičajena palac-metoda poslovanja je da kopiramo druge, koji su uspješni, malo unaprijedimo neke od detalja (spuštanje cijene je uvijek najpopularnija tehnika) i možemo očekivati jedan dio tržišta da će se preliti u naše dvorište.

Možemo tako ili ste možda to već probali. I, kakvi su rezultati? Zadovoljni? Mislite da “ovi drugi” nemaju neku od tehnika i neku sitnicu da mogu lako anulirati nižu cijenu?

Jeste sigurni da ovo što radite daje rezultate? Mislim, vjerojatno i daje rezultate, no jeste li sigurni da je to sve?

Ili ste upali u začarani krug da isprobavate sve što vam je dostupno, pa dok ne sjedne lopta na volej?

Što kad bih vam pokazao…

***********

Neizvjesnost / nesigurnost su treća komponenta jednadžbe.

Rijetko, o rijetko se može naći čovjek, poduzetnik posebno, koji je 100% siguran u ono što radi.

Uvije postoji to zrno sumnje i malog straha da će se nešto desiti ili da bi se moglo nešto desiti.

Svatko ima svoje specifične probleme i potrebe, a danas kada na tržištu ima toliko sličnih rješenja, nije ni čudo da smo još više zbunjeni i dalje se borimo s istim situacijama kao što smo se borili pred godinu dana, a vrlo vjerojatno ćemo se boriti i narednih godinu dana. Svaki dan, mjesec, godina… izgledaju kao trčanje zamorca u kotaču.

Emocije oko neizvjesnosti ili nesigurnosti da nema rješenja i da se ne može izaći iz začaranog kruga ili paraliza zbog previše mogućnosti je dobar smjer u kojem trebate graditi svoju priču.

Složite si natuknice, bilješke, notirajte si kako se osjećaju zbog nesigurnosti, jer sutra stiže wrap-up cijelog ovog mini serijala.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. BK PREMIUM report srpanj je otišao, kolovoz izdanje ulazi u finalnu fazu (dostupan od 20.8. – LINK), poslovne aktivnosti lagano zamiru i ulaze u fazu minimalnog održavanja na životu. Vrijeme je punjenja baterija, preispitivanja što je bilo dobro, a što je moglo drugačije. Pišemo se i dalje.

(8)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*