Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Kad vas prijatelj zove na poslovni sastanak

Kad vas prijatelj zove na poslovni sastanak

20
0

Postoji iznimno velika vjerojatnost da vam se desio ovaj scenarij:

  • zvoni telefon i s druge strane stari prijatelj / kolega / poznanik – netko koga dosta dugo niste čuli i netko od koga ste najmanje očekivali telefonski poziv
  • “nije se valjda nešto desilo” je jedna od prvih mišlju koja prostruji kroz glavu
  • “bok, X ovdje, kako si… ma ja sam ti odlično, ljubav, posao, karijera… nego, je l’ bi te zanimala poslovna prilika?”
  • “pa, nisam baš sad pri vremenu, obaveze, ovo ono… a o čemu se radi?”
  • “ne mogu ovako preko telefona, hajde pola sata da se nađemo i pokažem / pojasnim ti. Ništa na silu i obavezu, popijemo kavu, popričamo i podružimo se malo”

Ako vam se upalila žaruljica, gotovo pa sigurno da ste prepoznali kako se radi o MLM (Multi Level Marketing) posliću.

Ovisno o iskustvu, dio nas će se upustiti u avanturu s prijateljem, dio nas voli MLM-ove i prihvaća sastanak, a dio nas poučen iskustvom “bombardira” priliku već na spomen prvog slova M.

Da ne bi bilo zabune, MLM kao poslovni model je i kao svaki drugi poslovni model – ni dobar, ni loš. Ako su procesi ispravno postavljene i ako se neke stvari MLM-a razumiju, kroz njega možete ostvariti iznimnu dobru karijeru.

Dobra stvar koja se kroz MLM može naučiti i usvojiti su komunikacijski vještine – kako i što pričati s ljudima da bi se kod njih izazvao interes za daljnju komunikaciju (čitaj: prodaju).

Ne ove fore i fazoni koje sam opisao na vrhu (bok, kak si, jesi za zaraditi nešto, ajmo se naći…) već majstorski postavljeni koraci koje trebate uvježbati i pratiti, a lokalni MLM manageri rijetko ili gotovo nikada ih ne dijele sa svojim članovima tima ili ono još gore – ne znaju za njih.

Jednu od tih tehnika uzeo sam na seciranje u najnovijem broju Business Klinika PREMIUM reporta gdje ćete skužiti obrazac po kojem rade ne samo dobri MLM majstori, već ekipa koja prodaje na terenu (door-to-door) ali i kumice na placu.

Četiri teme kroz četiri koraka – ništa više, ništa manje.

Toliko jednostavno da kad ih introvertirani prodavači nauče, iz anonimnog promatrača postaju zvijezda različitih networking događanja.

Koraci, smjernice, upute i pojašnjenja nalaze u novom BK PREMIUM reportu koji kreće u distribuciju za nekoliko dana.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Uz današnju temu, BK PREMIUM report ima i druge, ne manje važne i bitne vještine koje svaki poduzetnik treba imati u svom arsenalu. Detalji na https://business-klinika.com/business-klinika-premium-report-by-goran-blagus/

p.p.s. Možete sumnjati u MLM poslovne modele, no morate priznati da su preživjeli godine i godine i da bez obzira na pritiske regulatora uspijevaju poslovati. Ulovite kako je tajna njegovog uspjeha i dugoročnosti opstanka u komunikacijskim vještinama, a ne… 

(20)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*