Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Jeste li znali… (tehnika)

Jeste li znali… (tehnika)

19
0

Vrijeme u kojem živimo donijelo nam je pristup velikoj količini informacija, a posljedično i hrpu problema jer je iznimno teško prepoznati vrijednu i korisnu informaciju.

Jeste li znali da je demonstracija što klijenti u suradnji s vama mogu ostvariti trenutno najbolji i najefikasniji način privlačenja i prodaje tj. komunikacije.

Da bi dobili dovoljno pogleda i pažnje svojih potencijalnih klijenata potrebno je aktivirati emocije koje ih pokreću i to kroz medij (kanal) u kojem se osjećaju ugodno i poželjno.

U tom smisli poželjno je da napravite:

1. Što detaljnije upoznate karakteristike, navike, očekivanja, emocije svojih pot. klijenata. Sekundarni izvori podataka dobri su početak, no kroz ankete, razgovore i testiranja saznajte…

2. Identificirajte tri do pet karakteristike i prikladne emocije “Ako sam ja tvoj potencijalni klijent, zašto…?” tehnikom

3. Stvorite dvije do tri poruke (tekst, pismo, video…) i komunicirajte ih s manjom grupom, te pratite rezultate kako bi otkrili detalje na što bolje ili slabije reagiraju…

[ok, ovdje stajem radi dužine teksta]

U gornjem primjeru možete vidjeti korištenje tehnike “jeste li znali” kada želite ili imate potrebu svojem potencijalnom tržištu iskomunicirati kako je to surađivati s vama. Zapravo, ovo vam je vrlo pojednostavljen model kako DEMONSTRIRATI suradnju s vama.

Iako tehnika izgleda kao formula, predlažem da je prihvatite kao nit vodilja na koji način možete usmjeriti svoje misli kod izgradnje prikladne komunikacijske poruke željenom tržište.

Jeste li znali [neka okolnost] da bi dobili [korist/vrijednost] napravite [opis koraka]

Primjeri? Nemojte me zezati da ih trebam navoditi 🙂

Jeste li znali da možete urediti kupaonicu bez mogućnosti stvaranja plijesni odabirom prikladnih boja i tehnikom pripreme podloge. Prvi korak je …, drugi korak je…, treći … Za rezultat dobit ćete…

Jeste li znali da žene nakon 50 godine imaju tendenciju… i da biste dobili izbalansirani… najbolje je da napravite… 

Eto… što kažete? Ima li smisla ili da budem precizniji, vidite li koristi kod “jeste li znali” tehnike? Ili ste je već znali pa je ovih 5 minuta bilo potrošeno uzaludno.

Kako god da bilo, “jeste li znali” je zgodna tehnika koja pokazuje iznimno dobre rezultate kod live prezentacija tj. video prezentacija, dok je u pisanoj formi koristite tek nakon što ste uspostavili neku manju razinu kredibiliteta.

Hvala na čitanju i praćenju BK newslettera. Pišemo se za nekoliko dana & želim ugodan nastavak tjedna.

Goran Blagus
(Business klinika)

(19)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*