Iznimka je često put k…

24
0

Vjerojatno ste čuli za izreku “Iznimka potvrđuje pravilo” ili ste možda čak čuli (i implementirali) napredniju verziju “Iznimka je pravilo!”.

S relativno puno godina iskustva, mogu potvrditi kako je iznimka puno češće put k problemima, nego put k uspjehu.

1. Iznimka, po nekoj ludoj definiciji, je kada nešto ne napravimo prema unaprijed dogovorenim pravilima.

2. Što nas dovodi do toga da ili nemamo pravila ili ne vjerujemo u pravila.

3. Što nas dalje dovodi do toga da odluke i rezultati često ovise o spletu okolnosti, sreći, dobroj volji, raspoloženju… hrpi različitih elemenata na koje nemamo utjecaj i koje ne kontroliramo.

4. Da bismo na kraju završili euforični jer se sve super posložili ili nesretni jer nam je nešto pokvarilo plan (koji ionako nemamo).

5. A dugoročno –  od i zbog iznimaka postajemo frustrirana osoba.

Nesigurnost je čest razlog zbog kojih radimo iznimke – “možda se iza ugla krije ono što će me učiniti uspješnim”, “možda ovo dobro ispadne”, “možda se neće ništa lošeg desiti”, “možda…”.

Kako s godinama gradimo mudrost tako i uviđamo kako iznimke smiju biti samo to što im i ime govori – IZNIMKA!

Kršenje vlastitih (poslovnih) načela (čitaj: iznimke) su često put k problemima.

A ne jedno, već tri vlastita načela JA OSOBNO sam nedavno prekršio i uvalio se u probleme. No, iskobeljao sam se… i skužio da ponekad treba dobiti šam*r (figurativni).

Poduzetnički mazohizam – tako se zove epizoda iz #3 Business Klinika PREMIUM reporta u kojem detaljno opisujem gdje je taj moment kada krenemo sumnjati u sebe i kada počnemo razmišljati da napravimo IZNIMKU.

Ima ta jedna riječ, taj jedan… 

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. BK PREMIUM report #3 kreće u distribuciju za par dana te uz “iznimku” ima jednu JAKO VAŽNU tematiku – prodajne vještine i prodajne procedure nakon 25.5.2018. Link za narudžbu (cijena je 112,00 kn) je https://business-klinika.com/business-klinika-premium-report-by-goran-blagus/

(24)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*