Naslovna Novo Humanitarna pomoć za Antonia Vargu

Humanitarna pomoć za Antonia Vargu

767
0

Dječak Antonio Varga učenik 3. razreda OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica već se jedanaest godina bori s cerebralnom paralizom. Vezan za invalidska kolica, ne može sudjelovati u aktivnostima koje uveseljavaju njegove vršnjake. Antonio ne može hodati, a kamoli potrčati za loptom. Zaigrati nogomet s ekipom iz škole za njega je samo san! Ali! Mogućnost da naš Antonio prohoda i priliku za upoznavanje novog načina života pruža mu Poliklinika Glavić iz Zagreba. Radi se o poliklinici za neurologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju koja uz pomoć napredne tehnologije robotske neurorehabilitacije, točnije robota Lokomata omogućuje uspostavu motorne funkcije u nogama. Uređaj se sastoji od egzoskeletnog robota, sprava za hodanje i ortoza koje su prilagodljive odraslim pacijentima i djeci poviše pet godina.

Između ostaloga, rad na uređaju na interaktivan način potiče pacijenta da određenu vrstu pokreta napravi što više puta kako bi se omogućio njegov oporavak. Do sada je Poliklinika postigla odlične rezultate na ovom području te upravo oni nude jedinu mogućnost Antonijevog oporavka.

Budući da se radi o privatnoj klinici, HZZO ne sudjeluje u pokrivanju troškova. Kako bi Antonio prohodao i dobio šansu za igru s vršnjacima, potrebno mu je minimalno 12 tjedana terapija čija ukupna cijena prema preliminarnim izračunima iznosi 126.000,00 kn.

Mole se svi ljudi koji imaju dobru volju, želju i mogućnosti pomoći Antoniju, da uplate namijenjena sredstva na sljedeći broj računa: HR7624020063103370003 u Erste banci (Antonio Varga).

Zahvaljujemo svima! Neka Antonio bude i vaše ❤!

Info: Lareta Žubrinić
Izvor: OŠ Vladimira Nazora

 

(767)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*