Naslovna Novo Goran Draksler istrčao od Vukovara do Srebrenice

Goran Draksler istrčao od Vukovara do Srebrenice

56
0

Goran Draksler, slatinski ultramaratonac član udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ˝Glasnici istine˝ skupa sa još četvoricom ultramaratonaca: Duškom Štrbcem iz Zagreba, Elvirom Rakipovićem i Draženom Ćućićem iz Osijeka te slovencom Zmagom Horvatom iz Maribora nakon pretrčanih 227 km u pet etapa stigao je u Srebrenicu u Potočare spojivši tako dva mjesta stradavanja hrvatskog i bošnjačkog narod, a od velikosrpskog zločina i genocida, Vukovar i Srebrenicu.

Umorne i iscrpljene usljed trčanja po velikim vrućinama te u suzama u Potočarima u Srebrenici dočekali su ih mnogobrojni građani i obitelji preminulih žrtava genocida.

Sudionici ovog 6. ultramaratona sudjelovali su 11.07. na komemoraciji i ukopu 71-jedne. novoidentificirane žrtve srebreničkog genocida kojeg su u srpnju 1995.godine počinile vojska Republike Srpske kao i paravojne formacije iz Republike Srpske i Srbije.

Ovaj ultramaraton u povodu obilježavanja 22. godišnjice srebreničkog genocida, organizira Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Tekst ˝Glasnici istine˝

(56)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*