Naslovna Grad DND Slatina: Uskoro “Bajkaonica”

DND Slatina: Uskoro “Bajkaonica”

52
0

Članice Društva „Naša djeca“ Slatina Ivana Strupar i Sanela Tot nazočile su trodnevnoj edukaciji za voditelje „Bajkaonica za 5“ u Društvima Naša djeca, od 06. do 08. srpnja 2018. u Tuheljskim Toplicama.

Edukacija je organizirana u okviru projekta “Neka odrastanje bude dječja igra”, povodom 5. obljetnice Projekta. Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske i tvrtka Beiersdorf od 2014. godine provode projekt društvene odgovornosti „Neka odrastanje bude dječja igra“ kako bi se naglasila važnost igre za dječji razvoj i doprinijelo stvaranju boljih uvjeta za odrastanje djece diljem Hrvatske. Polazna osnova programa „Bajkaonica“ je Konvencija UN-a o pravima djeteta (1989.) koja je polazišta za rad osnovnih društava „Naša djeca“. Osim toga, program „Bajkaonica“ ima uporište i u dokumentu „Nacionalna strategija za prava djece u Republici Hrvatskoj od 2014. do 2020. godine”, a temeljna načela ovog odgojno-obrazovnog programa proizlaze iz Nacionalnog okvirnog kurikuluma za predškolski odgoj i obrazovanje te opće obvezno i srednjoškolsko obrazovanje (2010.).

Na Edukaciji „Bajkaonica“, uvodno predavanje “Pričanje priča – stvaranje priča” održala je Vladimira Velički, izvanredna profesorica Učiteljskog fakulteta u Zagrebu. Radionicu „Od priče do pričanja“ osmisilla je i vodila dramska pedagoginja Ksenija Rožman.

Profesionalna pripovjedačica narodnih priča i bajki, Jasna Held, vodila je radionicu „Kako i zašto pričati priče“, a voditeljica radionice „Pričanje priča u praksi“ bila je Đurđica Dropuljić, voditeljica i pokretačica projekta „Svijet bajki u Muzeju anđela“.

Nakon završene edukacije, uslijedila je završna prezentacija na kojoj su svi sudionici edukacije pripovijedali, rječju i pokretom.

U okviru projekta u Slatini će se provesti niz radionica/pričaonica “Bajkaonica“.

Društvo “Naša djeca” Slatina
S​nježana Pačarić​

(52)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*