Naslovna Grad Dani narcisa 2017.

Dani narcisa 2017.

57
0

Liga protiv raka VPŽ dugi niz godina organizator je ove humanitarne akcije prikupljanja sredstva za pomoć oboljelim ženama od raka dojke, ali danas sve više i ostalima oboljelim i od drugih zloćudnih karcinoma, koji nemilosrdno kose ljudsku populaciju.

Ove godine prikupljena sredstva namijenit će se za kupovinu para dijagnostičkih monitora visoke rezolucije za bržu i precizniju dijagnostiku malignih bolesti, koji će se donirati Radiološkom odjelu Opće bolnice Virovitica.

Potrebno je prikupiti 53.900 kn, a na širem slatinskom području građani su bili veoma plemeniti i darovali 8.810 kn, najviše od 2002. godine od kada Crveni križ Slatina organizira ovu akciju.


U tom periodu Ligi je predano 52.600 kn koje su kao i prethodnih godina prikupili vrijedni volonteri – učenici osnovnih i srednjih škola u Slatini, Čađavici, Sopju, Mikleušu, Voćinu i Novoj Bukovici.

Akciji prodaje narcisa ove su se godine uz djelatnike Zavoda za javno zdravstvo VPŽ „Sv. Rok“ priključile i patronažne sestre slatinskog Doma zdravlja, te nastavnici i drugi građani u spomenutim općina. Svima donatorima, medijskim pokroviteljima i volonterima velika hvala.

Vlatko Jelenčić

(57)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*