Naslovna Novo Dan pjesnika

Dan pjesnika

156
0

09. lipnja 2017. održana je peta po redu manifestacija Dan Pjesnika u organizaciji Osnovne škole Vladimira Nazora Nova Bukovica. Dan Pjesnika kao literarni natječaj i kulturna manifestacija održava se od 2013. godine, a teme za literarni izričaj crpimo iz pjesničke ostavštine Pavla Bistrovića Pjesnika, novobukovačkog književnika. Radovi stižu iz osnovnih škola Virovitičko-podravske županije.

Ove su godine bile zadane sljedeće teme:

Livada;
Kamo ste pošli, snovi?;
Oči su ti ogledalo zvijezda.

Na natječaj je pristiglo  ukupno 29 radova iz 8 škola, sudjelovalo je 28 učenika i 11 mentora. Povjerenstvo za odabir nagrađenih radova i ove su godine činile ravnateljica Lareta Žubrinić, učiteljica Hrvatskoga jezika Božica Filipović Veg te knjižničarka Eva Turza Mitrović.

Nakon okupljanja sudionika i pozdrava ravnateljice, program je započeo čitanjem poezije Pavla Bistrovića, a tijekom večeri gosti su imali priliku poslušati pjesme u kojima se nalaze i teme za natječaj. Članovi KUD Lipice, dječje skupine KUD-a Lipe, svojim su nastupom uljepšali ovu pjesničku večer i počastili goste dvjema točkama u kojima su pokazali tradicionalne pjesme i plesove bukovačkog kraja. Ravnateljica je također kratko predstavila zbirku sabranih pjesama Pavla Bistrovića koju su nedavno izdala njegova djeca. Upravo su ovu zbirku nagrađeni učenici dobili na dar, a to su:

Ivona Lukić, OŠ Mikleuš, mentorica Marica Kesić;
Josip Jaković, OŠ Voćin, mentorica Svjetlana Banović;
Barbara Kovačić, OŠ A. G. Matoša Čačinci, mentorica Andrea Prelog.

Mentorice su na dar dobile pripovijetku Pavla Bistrovića Mlađeg, Senka. Na natječaju su sudjelovale i sljedeće škole: OŠ Ivan Goran Kovačić iz Zdenaca, OŠ Petra Preradovića iz Pitomače, OŠ Eugena Kumičića iz Slatine, OŠ Ivane Brlić Mažuranić iz Virovitice i škola domaćin.

Tekst i foto:
Eva Turza Mitrović

(156)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*