Naslovna Novo Dan ljubaznosti u prometu – podjela nagrada

Dan ljubaznosti u prometu – podjela nagrada

48
0

U subotu, 02. prosinca 2017. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održana je prezentacija prometno – edukativne slikovnice Usamljena svjetiljka autorice teksta i ilustracija Ivane Molnar.

Prezentacija je započela izvedbom jednog od songova, čiji se notni zapis može naći u slikovnici, u interpretaciji Gradske glazbe Virovitica, a osim autorice i njezinih gostiju koji su predstavili sadržajni i likovni izričaj, te važnost slikovnice kao pomoć u edukativnom radu s djecom nižih razreda osnovnih škola na teme iz područja sudjelovanja djece u prometu, dijelove slikovnice su publici pročitali članovi dramske skupine Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica.

Na prezentaciji je istaknuto da ovo izdanje slikovnice nije namijenjeno za prodaju, već isključivo kao pomoć edukativnom radu s djecom, a čitateljima će biti dostupna u svim gradskim i školskim knjižnicama na području županije.

U sklopu prezentacije su predstavnicima „najljubaznijih“ vozača, izvučenima iz skupine vozača koji su na Dan ljubaznosti u prometu 21. studenog 2017. godine na osobito ljubazan način propustili pješake na pješačkim prijelazima u Pitomači, Virovitici, Slatini i Orahovici uručene nagrade.

Nagrade koje je osigurala Turistička zajednica Virovitičko – podravske županije su dobili Siniša Rađenović iz Orahovice, Josip Benković kao „najljubazniji“ vozač u Slatini, Tena Nenadović kao mlada vozačica koja je propustila pješaka na pješačkom prijelazu u Virovitici i Mirela Lazarus u Pitomači. Svi nagrađeni, iznenađeni nagradama, su istaknuli da je takav način ponašanja u prometu za njih noramalan i svakodnevan, te da bi stanje u prometu bilo znatno bolje kada bi i svi ostali vozači slijedili ovaj njihov primjer.

Glasnogovornik:
Josip Štajdohar

(48)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*