Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Customer care kao prodajna tehnika (#1)

Customer care kao prodajna tehnika (#1)

12
0

Customer care ili briga o klijentima je bitna komponenta svakog biznisa, pod uvjetom da želite dugoročnije uspješno poslovati.

U protivnom, strategija “baš nas briga” ima više smisla i nije nešto što podržavam ali navodim je ovdje “for the record”.

S obzirom na to da zagovaram prvi model (dugoročnost, iskrenost, povjerljivost, sigurnost) često sugeriram da osim “pogodovanja” i “da se dobro osjećaju” i “da budu zadovoljni” pustimo poneku prodajnu poruku / tehniku koja će nam pomoći u razvoju biznisa.

… ima li usluga koju biste htjeli da razvijemo i rado biste je koristili?

… koju opciju biste voljeli vidjeti uz XYZ?

… jeste li naišli na naš propust, skrenite nam pažnju na njega.

… razmišljate da nas zamijenite? Što možemo učiniti da se predomislite? (ovaj je potencijalno opasan ako ste tek ušli u biznis)

Ukratko, pokazivanjem stava da vam je stalo (ne hinjenje, već iskreno pokazivanje i demonstriranje) ukombinirano s pitanjem što bi im još bilo potrebno / zanimljivo / poželjno je mudro koristiti barem jednom godišnje, a ako imate veliku bazu i dobar sustav razvoja novih rješenja, onda ovu tehniku koristite barem dva puta godišnje.

Jednostavno ali i vrlo moćno.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Kraj godine je kada se počnu raditi planovi za predstojeću, jeste li ih već napravili? Ako da, na što ste stavili fokus? Ako ne, kako to(?) i što vam nedostaje / treba da biste to napravili? 

(12)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*