Brak na prvi pogled

44
0

Ako ste u bračnoj zajednici ili izvanbračnoj zajednici ili ste bili u bračnoj zajednici, jeste li u nju ušli ODMAH kada ste se upoznali sa svojim partnerom?

Bok, ja sam Ivo. Bok, ja sam Zvonimirka. Hajmo se vjenčati! Hajmo!

Ovako dogovor za brak ne izgleda ni u nekim kulturama gdje vam netko drugi ugovara brak.

Zapravo, ima neki vjerski lider i neka vjera gdje se na stadionu upozna hrpa parova i ovaj ih u grupnoj ceremoniji vjenča.

No, bez obzira na sve, moramo priznati da je vjerojatnost braka na prvi pogled izrazito niska i da sve ovo pomalo izgleda neozbiljno.

Neozbiljno ili ne ali ako to stavimo u kontekst poslovanja i famoznih prodajnih pisama, prodajnih dopisa, letaka, web stranica i drugih prodajnih elemenata, stvari izgledaju malo drugačije.

Jeste li i vi jedan od onih koji očekuju da na jedno prodajno pismo, jednu poveću web stranicu, jedan telefonski poziv ili jedan newsletter potencijalni klijent odluči kako ste mu poželjan poslovni partner i odmah kupi te tako uđe u “brak” s vama?

Zanimljivo, no često se poduzetnici upecaju u zamku i misle kako one-shot ili silver bullet pismo može / treba / mora privući klijenta.

Realnost je nešto potpuno drugačije i ako samo povučete paralelu s dogovaranjem braka i ulaska u bračnu zajednicu, te uvidite kako tu ima nešto više faza kao što su upoznavanje, prepoznavanje, komuniciranje, uspoređivanje i sijaset drugih aktivnosti, onda ćete lakše uvidjeti i prihvatiti da:

  • Prodajno pismo treba biti dugo koliko god je to potrebno
  • Landing page ima sadržaja koliko god je potrebno
  • Video traje koliko god treba trajati
  • Follow up ima onoliko koraka koliko god je to potrebno

A koliko je “to potrebno” je informacija do koje morate sami doći i to poznavanjem svog tržišta, prigovora, mogućnosti, prilika… morate dobro upoznati svog budućeg partnera i on mora upoznati vas.

Dublje i konkretnije u ovu temu možete “zaroniti” na skorašnjem seminaru / radionici “24+ tehnika i vještina” koju održavam u Zagrebu i gdje ćemo analizirati i raditi prodajna pisma, te gdje ćete moći naučiti kako ih ispravno napraviti i koristiti u svojim prodajnim koreografijama.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Iako ima još 10 dana do seminara / radionice, pokušajte ne kalkulirati i čekati zadnji tren zbog ograničenog broja mjesta (17), a ovo je ujedno i zadnja prilika za sudjelovanjem na takvoj vrsti seminara / radionice, pod takvim uvjetima (mislim na više i smiješnu cijenu) i sadržaj.    

p.p.s. Uz dobro i efikasno prodajno pismo možete potencijalne klijente privući i možete ih navesti da se zaljube u vas, no ljubav i brak (stabilna veza) su dvije različite kategorije. 🙂  

(44)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*