Naslovna Novo Biciklistički maraton “Glasnika istine”: Voćin – Baćin

Biciklistički maraton “Glasnika istine”: Voćin – Baćin

38
0

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije ˝Glasnici istine˝ nakon sudjelovanja na mnogobrojnim memorijalnim utrkama i maratonima diljem Republike Hrvatske po prvi puta organizirala je 21.10.2018. godine i biciklistički memorijalni maraton na kojem su sudjelovali članovi udruge.

Pavo Tutenov, Mario Kovač i Darko Dolovski uz logističku podršku Gorana Drakslera izvezli su biciklima memorijalni maraton od Voćina do Baćina u duljini od 110 km.

Baćin je mjesto u Sisačko-moslavačkoj županiji, u sastavu općine Hrvatska Dubica gdje je 21.10.1991 godine počinjen jedan od najvećih srbočetničkih zločina u Domovinskom ratu – pokolj nad 56 civila.

Nakon vukovarske Ovčare, ovo je druga po broju žrtava masovna grobnica u Republici Hrvatskoj.

Prije samog starta u Voćinu ˝Glasnike istine˝ je dočekao načelnik Općine Voćin – Predrag Filić te su paljenjem svijeće odali počast svim nevinim stradalim žrtvama Voćina.

Iako je start maratonaca bio u 05.00 sati načelnik općine Predrag Filić svojim dolaskom i pozdravnim riječima samo je još jednom pokazao i dokazao koliko cijeni vrednote Domovinskog rata i njene žrtve kao i sav trud ˝Glasnika istine˝ pronoseći istinu o Domovinskom ratu diljem Republike Hrvatske.

Po dolasku na ciljno odredište u Baćin ˝Glasnici istine˝ sudjelovali su na Komemorativnom skupu na kojem su pored obitelji stradalih bila mnogobrojna izaslanstva iz državnog vrha,lokalne samouprave kao i mnogobrojne udruge proistekle iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije.

Cilj ovog biciklističkog memorijalnog maratona bio je povezati Voćin i Baćin i ukazati javnosti na velike žrtve ova dva mjesta u Domovinskom ratu u kojem su počinjeni stravični zločini – za koje još nitko nije odgovarao!

Tekst: Glasnici istine (P.T.)
Foto: Glasnici istine (G.D), TB Banovina

(38)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*