Naslovna Novo Anketa: Glasati ili ne glasati – pitanje je sad

Anketa: Glasati ili ne glasati – pitanje je sad

233
0

I vrapčići na granama znaju tko je, kada, kako i zašto učinio nešto dobro ili loše u ovom gradu. Prvi put poslije četvrt stoljeća Slatinčani imaju priliku birati između nekoliko opcija. Kandidati nisu samo: dobro potkovani, visoko obrazovani, opće poznati, često priznati, umno sposobni, radno aktivni, životno iskusni – oni su i uglađeni, mladi, lijepi, nasmijani i razigrani.

Valjalo bi odabrati najboljeg sa najkvalitetnijim timom i pustiti ih da unesu toliko očekivane promjene. Ali kako? – zacvrkutaše vrapčići živ-živ… Kako kad veliki broj glasača uopće ne izlazi na glasovanje?!

Huu, huu, odgovara mudra sova – pa zar birači ne znaju da je glasovanje: bezazleno, bezbolno i besplatno. U čemu je problem!?

Unatoč silnoj naobrazbi, poznatim činjenicama, brojnim tehnologijama, različitim promišljanjima i iskustvima, i dalje vjerujemo kako će netko drugi bolje izabrati od nas samih!? Ili još gore – uvjereni smo da će problem nestati ako ga ignoriramo. E pa neće!

Demokratsko je pravo svakog pojedinca da bira i bude izabran, samo to pravo treba znati i umjeti iskoristiti. S obzirom da je gomila pametnih i sposobnih ljudi već odselila, potrebna je znatno veći odaziv glasača ako želimo da Slatina dobije vodstvo izabrano voljom većine svih građana, a ne samo stranačkih poslušnika.

Za to je potrebno samo 5 minuta vremena. Ne morate se svečano obući, idite na birališta u papučama, poderanim hlačama, s raščupanim frizurama i zaokružite ono što želite. Tko vam što može?! Ne mora to biti ispravna i dobra odluka, bitno je da bude vaša i da ste imali dobru namjeru, iako svi znamo da je u put u pakao popločan dobrim namjerama. Zato prije nego zaokružite, ipak malo razmislite.

Bilo kako bilo, novo anketno pitanje je pred vama.

 

U nedjelju 04. lipnja planiram:

  • Glasati za promjene i nove ljude (51%, 58 glasova)
  • Glasati za postojeće stanje (46%, 52 glasova)
  • Bojkotirati izbore, neka drugi odluče (3%, 3 glasova)

Ukupan broj glasova: 113

Loading ... Loading ...

(233)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*